« Naar Blog

Duurzame verzekeringen

Duurzaamheid is in de markt inmiddels meer gemeengoed dan een trend. Op het gebied van verzekeringen gebeurt echter nog vrij weinig. Wel zijn er een aantal voorbeelden. Delta Lloyd en Univé zijn voorlopers op dit gebied. Zij bieden groene concepten gerelateerd aan autoverzekeringen aan. Verder biedt Solar Insurance & Finance een zonnepanelen verzekering aan.

Delta Lloyd heeft in 2007 de groene autoverzekering geïntroduceerd. De groene autoverzekering wordt onder meer aangeboden via Groenpolis, groene verzekering en ideële verzekeringen. De risicopremie wordt duurzaam belegd. Bovendien wordt de CO2-uitstoot van de auto gecompenseerd door de aanplant van 7 bomen in Costa Rica, elk jaar opnieuw.

Delta Lloyd heeft in 2009 een verzekering voor een elektrische auto geïntroduceerd. Momenteel zijn er nog een zeer beperkt aantal elektrische auto’s. De markt wordt wel verwacht sterk te groeien.In 2011 willen Japanse automakers de Nederlandse markt met hun elektrische auto’s als eerste gaan veroveren. Eind van dit jaar introduceren Mitsubishi en Nissan hun eerste modellen in Nederland. In 2011 komt Renault met een elektrische auto. Het Japanse Mitsubishi hoopt in de eerste vier maanden van 2011 150 i-MiEV’s te verkopen. Nissan hoopt in Nederland  in 2011 2000 elektrische Nissan Leafs zijn verkocht, wereldwijd moet dat getal rond de 50.000 liggen. Volgens de overheid moeten er in Nederland moeten 2020 200.000 elektrische auto’s rijden.

Bij Univé kun je kiezen voor de  Univé ClimaCount Visa Card.  De verzekeraar biedt zijn klanten met een autoverzekering de Visa GreenCard aan als ClimaCount Visa Card onder het Univé merk. De autorijder betaalt dan de autobrandstof met een creditcard en Univé zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot van de auto klimaatneutraal wordt gecompenseerd via het wereldwijde milieuprogramma ClimaCount. Bovendien geniet de klant wereldwijd Visa-betaalgemak.

Een ander voorbeeld in de markt is de zonnepanelen verzekering van Solar Insurance & Finance, een internationaal werkend onafhankelijke assurantiemakelaar gespecialiseerd in het verzekeren van zonnestroominstallaties.

Wij zijn erg benieuwd of er al meer initiatieven zijn op het gebied van duurzame verzekeringen in de mark. Zelf hebben we ook al een aantal ideeën hierover ontwikkeld.

Wanneer je een reactie wilt achterlaten kan dat hieronder.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@bakenadviesgroep.nl of hieronder de gegevens invullen.

[contact-form-7 404 "Not Found"]