Autodiefstal top 5: mei 2019

Welke auto’s werden er in mei 2019 het meest gestolen? Baken zoekt het uit.

Elke maand verzamelen we de laatste cijfers over het aantal autodiefstallen in Nederland. Weten of jouw auto erbij zit? Bekijk hieronder de top 5 van meest gestolen automerken en -modellen.

Top 5 gestolen automodellen 

In totaal zijn er deze maand 585 auto’s gestolen in Nederland. Dit zijn 24 auto’s meer dan er in maart. De Volkswagen Polo en Golf staan ook deze maand weer bovenaan. Dit aanzienlijke verschil met de andere modellen kan met name verklaard worden door het relatief grote aantal Volkswagens in het totale wagenpark. De BMW 5-serie is deze maand van de van de vijfde plek verstoten door de Opel Corsa.

Top 5 meest gestolen modellen in de maand mei 2019: 

  • Volkswagen Polo (55)
  • Volkswagen Golf (38)
  • Fiat 500 (27)
  • Audi A1 (24)
  • Opel Corsa (17)

Top 5 gestolen automerken 

In onderstaande infographic staat de top 5 van gestolen automerken in mei 2019. Klik op de logo’s van de automerken om het aantal diefstallen te zien. In de grafiek onder de infographic zie je van elk merk het aantal diefstallen per maand.

Gerelateerde artikelen

Autodiefstal top-5: september 2019

De cijfers zijn binnen, dus het is weer tijd voor de autodiefstal top-5! Wat viel ons deze maand op?

Lees verder

Recordaantal bestelauto’s, verkoop personenauto’s daalt.

Het aantal bestelauto's doorbreekt dit jaar voor het eerst de 900.000. Dit blijkt uit nieuwe ramingen van het Marktrapport Schade 2019.

Lees verder

Nederland maakt steeds intensiever gebruik van deelauto’s

Ook het aantal autodelers groeit snel. Dat blijkt uit het Dashboard Autodelen 2019, gepubliceerd door kennisplatform CROW. 

Lees verder
Naar het nieuws