Baken geeft digitale Q&A op voorjaarseditie Analytics Academy.

Dit semester werken de studenten Econometrie van de UvA aan projecten voor NOS, Amnesty International en het DeLaMar theater. Baken ondersteunt de studenten bij het data-onderzoek.

Na een succesvolle najaarseditie doet Baken ook dit semester mee aan de Analytics Academy van studievereniging VSAE. Afgelopen november gaven onze collega’s Daniël Koudijs en Sofie Löhr op de najaarseditie een workshop over het gebruik van het data-visualisatie programma Tableau, dit keer is het een digitale Q&A.

 

Werken met echte data

Bij de Analytics Academy krijgen studenten van de studierichting Econometrie de kans om als kwantitatief consultant aan de slag te gaan. Tijdens de diverse projectdagen brengen de studenten hun theoretische kennis in de praktijk op echte data van non-profit organisaties. Dit semester houden de studenten zich bezig met projecten voor de NOS, het DeLaMar theater en Amnesty International.

 

Digitale Q&A

Aanvankelijk zou Baken tijdens deze voorjaarseditie een workshop geven over het gebruik van Python. Door de huidge omstandigheden besloten we deze workshop in digitale vorm te gieten, resulterend in een Q&A over de techniek achter de lopende projecten. Tijdens de digtiale Q&A hielpen onze collega’s Sofie, Lucas en Daniël de studenten op gang met hun projecten. Ook gaven ze tips en beantwoorden ze vragen over het gebruik van de diverse data-modellen.

 

Kick-out

De voorjaarseditie van de Academy wordt in juni afgesloten met een kick-out waar de teams hun projecten presenteren aan de diverse klanten en andere geïnteresseerden. Bekijk de website van VSAE voor meer informatie over de projecten en de Analytics Academy. Bezoek onze SynQuenta pagina om meer te lezen over onze werkwijze.

Gerelateerde artikelen

Baken geeft digitale Q&A op voorjaarseditie Analytics Academy

Na een succesvolle najaarseditie doet Baken ook dit semester mee aan de Analytics Academy van…

Lees verder

Baken ondersteunt studentprojecten voor KWF, Oxfam Novib en Hartstichting

Afgelopen dinsdag gaven onze collega's Daniël Koudijs en Sofie Löhr een college bij de Analytics Academy van VSAE.

Lees verder

Machine learning voor KPI’s

KPI's zijn van cruciaal belang voor een succesvol bedrijfsproces. Bij Baken bepalen we KPI's met de nieuwste machine learning technieken.

Lees verder
Naar het nieuws