Brouwerij

Bij Baken borrelt het van de nieuwe ideeën en jong talent. Tegelijkertijd leeft bij veel bedrijven een interesse in nieuwe machine learning toepassingen, maar ontbreekt vaak de kennis of het budget. Daarom introduceren wij de Baken Brouwerij. Een plek waar Baken expirimenteert met nieuwe machine learning technieken om concrete problemen op te lossen. Onze innovaties testen we in pilotprojecten waarbij we nauw samenwerken met klanten.

Benieuwd hoe we uw vraagstuk kunnen oplossen of gewoon nieuwsgierig naar wat we aan het brouwen zijn? Kom eens langs bij de meest high-tech Brouwerij van Amsterdam! 

Baken_Brouwerij

   Case 1: trends spotten met machine learning

Hoe kunnen we deep machine learning inzetten voor het analyseren en monitoren van nieuws? 

  Borrelmaatjes:
  Frosha en Baken

  Brouwer:
  Daniël, Sjoerd, Jorrim, Roemer (Frosha)

  Ingrediënten:
  Text-recognition, deep machine learning, webscraping

  Meer weten?

  Mail ons

 

 

Als ervaren onderzoekers weten we hoeveel werk het is om op de hoogte te blijven van nieuws, trends en ontwikkelingen in verschillende markten en sectoren. Generieke RSS-tools en nieuwsbrieven helpen, maar zijn tijdrovend en bevatten veelal ook onrelevante content. Als oplossing bouwen wij aan een tool waarmee specifieke onderwerpen, sectoren en events kunnen worden gemonitord en geanalyseerd!

Hiervoor werken we samen met de start-up Frosha, die gespecialiseerd is tekstherkenning algoritmes. Met onze combinatie van krachten kunnen we internetbronnen naar keuze monitoren en vervolgens analyseren of de berichten gaan over het onderwerp dat we willen volgen. Door het op grote schaal verwerken van berichten, nieuwsartikelen en publicaties trainen we ons model continu. De tool geeft zo een overzichtelijk beeld van wat er speelt rondom een sector of onderwerp en welke trends er upcoming zijn.

   Case 2: webscraping en interactief uit eten

Hoe kunnen we machine learning en webscraping gebruiken voor een interactieve app?

Zin om uit eten te gaan, maar je weet niet waarheen? Het vinden van een restaurant kan eenvoudig via Google, TripAdvisor of The Fork, maar hoe weet je of dit ook een tentje voor jou is? Internet-reviews zijn vrijwel niet te vertrouwen, overal tussendoor staan reclames en bovendien is ieders voorkeur voor restaurants anders. 

Om dit probleem op te lossen werkt het team van Baken aan NomNom: een programma waarmee het ontdekken van nieuwe restaurants zo eenvoudig wordt als swipen. Hoe het werkt? NomNom heeft een database met alle restaurants in Amsterdam. Met het unieke Smaak-algoritme analyseert de app ieders voorkeur en wensen. Hoe vaker de gebruiker swiped, hoe sneller de app zijn favoriete restaurants eruit pikt. Zo geeft NomNom de beste, originele aanbevelingen voor restaurants die je nog niet kent.

  Borrelmaatjes:
  NomNom en Baken

  Brouwers:
  Lucas, Daniël, Hugo (NomNom), Mark (NomNom)

  Ingrediënten:
  Webscraping, machine-learning, recommendation, choice optimization

  Meer weten?

  Mail ons