Economie en Sectoren

Vanuit onze macro-economische en data expertise bieden wij vernieuwende onderzoeken en analyses over technologische ontwikkelingen in de economie en sectoren.

 

 

 

Data_Analyse_Baken

Economie en Sectoren

Data-Platform

Via ons Data-Platform heeft u online toegang tot actuele macro-indicatoren, sector- en branchedata, forecasts en onze eigen analyses.

Bekijk het Data-Platform
Baken_Data_Advies

Sectoronderzoek

Maatwerkrapportages en -prognoses voor specificieke sectoren, branches en onderwerpen.

Neem contact op
Research_Strategic_Baken

Strategisch advies

Advies over de implicaties van macro-economische en technologische ontwikkelingen voor markten, businessmodellen en sector.

Neem contact op

Cases Economie en Sectoren

Moderne huizen worden steeds slimmer en in Nederland is 60% van de consumenten bekend met SmartHome.

De SmartHome ontwikkelt zich tot een platform van e-commerce 2.0 waarbij webshops direct geïntegreerd zijn in huishoudelijke apparaten.

Het ecosysteem-karakter van de SmartHome is kansrijk, maar betekent ook dat de grenzen tussen sectoren vervagen en nieuwe partijen de kans krijgen bestaande marktspelers te passeren.

Door de integratie van dienstverlening-concepten geldt dit niet alleen voor fabrikanten van huishoudelijke apparaten, maar ook voor de positie van dienstverleners zoals verzekeraars.

Platformwerk is populair onder jong-volwassenen. Dit komt met name omdat het werk toegankelijk en flexibel is.  Daarnaast leveren platformen ook nieuwe “banen” op: Deliveroo-fietskoeriersHelpling-schoonmakersUber-chauffeurs en Fiverr-ontwerpers.

Op basis van verschillende steekproeven wordt het aantal platformwerkers in Nederland eind 2017 geschat op circa 30.000 tot 40.000 (0,4% van de beroepsbevolking).

Met de snelle groei van de platformeconomie nemen ook  de discussies over de positie van platformwerkers op de arbeidsmarkt toe. Zijn platformwerkers eigenlijk werknemers in dienst van het platform? Of zijn het zelfstandigen die in opdracht van het platform werken?

Meer informatie over Economie en Sectoren?

Wij ondersteunen onze klanten met data-vraagstukken van begin tot eind. Wilt u meer informatie over onze diensten? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek. 

 

 

 

 

 

 

 

Neem direct contact op