Consulting

Als Baken Adviesgroep leveren we al 10 jaar consultancy diensten in de financiële sector. In deze periode hebben we onder meer geadviseerd op innovatie strategie, productontwikkeling, doelgroep- en concurrentieanalyses.

Onze consultancy wordt gekenmerkt door data-expertise en een heldere visie op verzekeringsmarkt, economie, technologie en innovatie.

Consulting diensten

 

Strategie consulting

Strategie & innovatie

  • Met onze kennis van verzekeringsmarkt, economie en fintech analyseren we hoe de markt langs deze assen ontwikkeld en wat dit betekent voor de strategie van onze klanten.
  • Zo hebben we voor productontwikkeling trajecten de doelgroep gekwantificeerd en geadviseerd over strategische positionering.
  • Op vlak van innovatie hebben we advies geleverd over relevante fintech trends en de impact voor verschillende product-lijnen.
Contact onze consultants
Concurrentieanalyse

Concurrentieanalyse

  • In de verzekeringsmarkt heeft Baken verschillende concurrentie onderzoeken opgezet om positionering van partijen in doelgroep/sector/product te bepalen.
  • Hierbij kijken we zowel naar specifieke doelgroepen/sectoren als producten, met name in de zakelijke schademarkt.
  • Hiervoor maken we gebruik van uiteenlopende methoden waaronder panelonderzoek, web scraping en deskresearch.
Neem contact op voor meer info
Klanttevredenheid

Klanttevredenheid

  • Voor verschillende klanten in de verzekeringsmarkt voeren wij klanttevredenheidsonderzoeken uit.
  • Hiermee monitoren we algemene klanttevredenheid, en verzorgen we detail analyse van specifieke onderwerpen.
  • We maken gebruiken van eigen ontwikkelde Machine Learning KPI methoden om klant KPIs te identificeren.
  • Via deze methoden zijn we beter in staat zowel de scores als de open antwoorden van uw klanten te vertalen tot Key Performance Indicators met relevantie voor uw business.
Meer over Machine Learning KPI

Wie zijn onze klanten

CED is een schadebehandelaar op gebied van Property, Mobility, Vitality en actief in meerdere Europese landen. Het grote aantal schadeclaims dat CED behandelt zorgt ervoor dat zij over een grote hoeveelheid data en kennis beschikken. Hier werd echter nog beperkt gebruik van gemaakt. Om CED duidelijker in de markt te positioneren als expert en kennispartij riepen zij onze hulp in.

Gezamenlijk ontwikkelden wij de CED Trendrapporten, inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Schademarkt waarvan er reeds 5 edities zijn verschenen. De CED Trendrapporten komen tot stand door een analyse van de data van CED, verrijkt met marktcijfers en prognoses van Baken Adviesgroep. Met deze samenwerking helpen we de klant het maximale uit de data te halen. Zo weet CED met elk nieuw Trendrapport hun kennis en naamsbekendheid in de markt te versterken.

Een goed inzicht in de KPI’s is essentieel. Helaas worden hiervoor vaak nog verouderde methodes gebruikt die niet goed met alle beschikbare (complexe) data kunnen omgaan. Met de Machine Learning KPI methode ontwikkeld door Baken Adviesgroep brengen we KPI’s en klant sentiment gedetailleerder in kaart.

Deze methode gebruikten we recentelijk om uit een grote klanten-enquête te achterhalen welke service-onderdelen in de ogen van klanten essentieel zijn voor de Net Promotor Score (NPS). Met deze analyse kon onze klant gericht de service verbeteren.

Meer informatie over diensten op de verzekeringsmarkt?

Wij ondersteunen onze klanten van begin tot eind met marktonderzoek en consulting. Via het formulier hiernaast kunt u direct een vraag stellen of meer informatie opvragen over onze diensten.

 

 

 

 

 

 

 

Contact