Forecasts & custom data

We leven in tijden van data. Bedrijven willen weten en meten wat er gebeurt en op basis daarvan zelf conclusies trekken. Intern datamanagement is daarbij de eerste stap. Het koppelen van externe data om interne data te verrijken is het vervolg.
Wat bieden wij?

Baken Adviesgroep is sinds het begin een data-driven organisatie die eigen data ontwikkelt en verzameld. Om onze strategische onderzoeken en rapporten te voorzien van een stevige basis bouwen wij continue aan onze eigen macro-economische modellen. In onze modellen maken we gebruik van een uiteenlopend aantal bronnen: van het traditionele CBS tot Google Trends en eigen web-based databronnen.

Ons team van data-analisten, econometristen en programmeurs is altijd bezig met het uitbouwen van modellen en bedenken van nieuwe innovatieve oplossingen. Zo leveren wij voor u die extra kwaliteit en innovatie die u nergens anders vindt!

Voor het overzicht hebben wij onze forecasts en data verdeeld over drie hoofdonderwerpen. Ziet u echter niet direct staan wat u zoekt? Neem dan contact met ons op zodat we direct kunnen kijken hoe we u verder kunnen helpen.

  • Sectoren & Bedrijven. De bedrijvigheid binnen de Nederlandse sectoren en branches. Op gedetailleerd branche niveau kijken we naar de belangrijkste marktdrivers en analyseren we hoe de branche zich ontwikkelt op korte, middellange en lange termijn. Denk aan: hoeveel zelfstandigen zijn er in 2019 in de zakelijke dienstverlening of wat is de omzetverwachting in de Metaalindustrie komende jaren? Cijfers en prognoses over onder andere het aantal bedrijven, omzet, FTE, lonen, aantal zelfstandigen en aantal voertuigen.
  • Huishoudens, Woningen & Auto’s. De particuliere kant van de economie. Alle data en ramingen over de Nederlandse huishoudens. Belangrijke dimensies hier zijn regio’s en typen huishoudens. Denk aan: hoe ontwikkelt het aantal koopwoningen zich in Groningen? of hoeveel personenauto’s rijden er nog in de Randstad in 2030? Cijfers en prognoses over onder andere de bevolking, typen huishoudens, verstedelijking, aantallen personenauto’s en koopwoningen.
  • Verzekeringen & Verzekeraars. Alle cijfers over verzekeraars en verzekeringen in de Nederlandse markt. Deze cijfers vormen de basis voor onze Marktrapporten. Denk aan hoeveel inboedelpolissen zijn er? of wat is het premievolume in de AOV-branche? Cijfers en prognoses over het premievolume, aantal verzekeringen, dekkingsgraden naar doelgroepen, distributie cijfers, gemiddelde premie. Bent u op zoek naar data over premies en concurrentiepositie van aanbieders, zie Zakelijke Concurrentieanalyse.

Maatwerk scenario tools

De wereld veranderd met verschillende snelheden. Startups, nieuwe technologieën en veranderende consumenten worden in vrijwel iedere sector bestempeld als disruptief. Niet iedere sector nadert zijn einde, maar verandering is overal en hype en trend lopen dwars door elkaar.
In deze nieuwe realiteit is het essentieel om als organisatie bewust te zijn van hoe uw omgeving veranderd. Blindvaren op algemene visie rapporten is niet langer voldoende. De organisatie van morgen handelt op basis van data. Grip op de toekomst komt uit onderbouwde inzichten en cijfers die direct binnen uw bedrijf kunnen worden vertaald naar actiepunten.

De scenario-tools van Baken Adviesgroep helpen u hierbij. Onze macro-economische modellen worden gekoppeld aan de vragen binnen uw sector. Wij inventariseren de dominante trends die de bepalend zijn voor de toekomst van uw sector en bouwen op basis hiervan maatwerk scenario’s die direct aansluiten op uw vragen. Op deze manier leveren wij inzicht en relevante input voor uw strategie. Voor voorbeelden en meer informatie over zie Business scenario’s.


Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Baken Adviesgroep is een strategisch adviesbureau gespecialiseerd in inzichten in
/css/images/foto-baken-2

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-dienst-5.2.1&filter[active]=1&filter[category]=Data
06-07-2017 // Data
Operationele kosten schadeverzekeraars afgelopen jaren structureel gestegen

Schadeverzekeraars moeten zwaar in hun kosten blijven snijden om concurrerend te blijven.

11-05-2017 // Data
Nederlandse personenautomarkt één van de snelst groeiende in de Europese Unie

In het eerste kwartaal van 2017 werden in Nederland meer dan 120.000 nieuwe personenauto’s geregistreerd.

08-05-2017 // Data
Airbnb: je huis onverzekerd verhuren

De explosieve groei van Airbnb verhuur zorgt voor meer dan alleen overlast en omzet.

23-02-2017 // Data
De ontwikkeling van de zakelijke motormarkt

De ene sector heeft meer potentie dan de andere, maar de juiste doelgroepen identificeren blijkt voor veel verzekeraars lastig. Wij nemen de ontwikkeling van de zakelijke motormarkt onder de loep.