De tweede updates Marktrapporten zijn uit!

Vandaag publiceren we de tweede update van de Marktrapporten Schade en Inkomen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de inhoud en de pricing.  

De update bevat een nieuwe dataset, de nieuwe marktaandelen en schaderatio’s van de top-20 verzekeraars en recente ontwikkelingen rondom disruptieve thema’s.
Enkele highlights uit de updates zijn:

 

Schade 

  • IKEA investeert fors in SmartHome-technologie en werkt hiervoor samen met verschillende partners, zoals bijvoorbeeld Sonos.
  • Verkoop personenauto’s daalt verder. Elke maand van 2019 kent een lager aantal nieuw verkochte personenauto’s dan vorig jaar (in mei was dit 36,6 tegenover 36,7).
  • Opvallend in de nieuwe DNB-cijfers van de Schademarkt  is de impact van de januaristormen voor 2018.
  • Het aantal inbraken in schuren en bijgebouwen kent  in vijf provincies een opvallende stijging.

Inkomen

  • Recentelijk is er vanuit verschillende hoeken aandacht gekomen voor de relatie tussen platformwerk en een hogere kans op letsel en ongevallen. Zo bleek uit cijfers van verzekeraar de Vereende dat bezorgbrommers gemiddeld 6 keer vaker schade rijden dan privé brommers.
  • Zowel bedrijven als adviseurs voorzien problemen bij het verschijnen ban de MKB Verzuim-Ontzorgverzekering (VOV).
  • De groei van de  Inkomensmarkt valt hoger uit dan verwacht.
  • Ziekteverzuim is de snelst groeiende branche binnen de Inkomensmarkt. 

 

Meer weten over de inhoud en kosten van de updates? Bekijk de informatiepagina Marktrapport Schade en Inkomen. Of neem meteen contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

De kwartaalrapporten Schade en Inkomen zijn uit!

De Kwartaalrapporten Schade en Inkomen geven u inzicht in de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse economie en op de Schade- en Inkomensmarkt ten tijde van de coronacrisis.

Lees verder

Vooruitblik: de verzekeringsmarkt in coronatijd

In verband met de binnenkort gepubliceerde Kwartaalrapporten  praat Daniel Koudijs, manager van Baken Adviesgroep, ons bij over de huidige staat van de economie en de verzekeringsmarkt.

Lees verder

MKB heeft meer vertrouwen, maar blijft onzeker

Onder ondernemers is het vertrouwen dat zij goed uit de coronacrisis komen gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dit blijkt uit de meest recente meting van de MKB coronamonitor van Motivaction en MKB Servicedesk.

Lees verder
Naar het nieuws