De tweede updates Marktrapporten zijn uit!

Vandaag publiceren we de tweede update van de Marktrapporten Schade en Inkomen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de inhoud en de pricing.  

De update bevat een nieuwe dataset, de nieuwe marktaandelen en schaderatio’s van de top-20 verzekeraars en recente ontwikkelingen rondom disruptieve thema’s.
Enkele highlights uit de updates zijn:

 

Schade 

  • IKEA investeert fors in SmartHome-technologie en werkt hiervoor samen met verschillende partners, zoals bijvoorbeeld Sonos.
  • Verkoop personenauto’s daalt verder. Elke maand van 2019 kent een lager aantal nieuw verkochte personenauto’s dan vorig jaar (in mei was dit 36,6 tegenover 36,7).
  • Opvallend in de nieuwe DNB-cijfers van de Schademarkt  is de impact van de januaristormen voor 2018.
  • Het aantal inbraken in schuren en bijgebouwen kent  in vijf provincies een opvallende stijging.

Inkomen

  • Recentelijk is er vanuit verschillende hoeken aandacht gekomen voor de relatie tussen platformwerk en een hogere kans op letsel en ongevallen. Zo bleek uit cijfers van verzekeraar de Vereende dat bezorgbrommers gemiddeld 6 keer vaker schade rijden dan privé brommers.
  • Zowel bedrijven als adviseurs voorzien problemen bij het verschijnen ban de MKB Verzuim-Ontzorgverzekering (VOV).
  • De groei van de  Inkomensmarkt valt hoger uit dan verwacht.
  • Ziekteverzuim is de snelst groeiende branche binnen de Inkomensmarkt. 

 

Meer weten over de inhoud en kosten van de updates? Bekijk de informatiepagina Marktrapport Schade en Inkomen. Of neem meteen contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Nu: Early Bird korting Marktrapporten 2020

In januari 2020 publiceren we de nieuwe Marktrapporten Schade en Inkomen. Vanaf deze week is het mogelijk om de rapporten alvast aan te schaffen met een tijdelijke Early Bird korting!

Lees verder

AOV-markt ziet lichte groei in 2021

Richting 2021 zien we de krimp in de AOV-markt stoppen. Bekijk onze nieuwe ramingen uit de tweede update van het Marktrapport Inkomen 2019.

Lees verder

De tweede updates Marktrapporten zijn uit!

Bekijk de highlights uit de tweede updates van onze Marktrapporten Schade en Inkomen.

Lees verder
Naar het nieuws