Autodiefstal in cijfers

Het aantal autodiefstallen in Nederland kent al jaren een dalende trend. Van de bijna 8 miljoen personenauto's werden er in 2017 slechts 8 duizend gestolen. De dalende trend in autodiefstal zet in 2018 door. Bekijk hieronder de meest recente diefstalcijfers via onze interactieve infographic.Om inzicht te krijgen in autodiefstal heeft Kiwa SCM Baken Adviesgroep ingeschakeld als datapartner om onderzoek te doen naar autodiefstalcijfers. Kiwa SCM is een certificatie instelling op het gebied van voertuigbeveiliging. De focus in het onderzoek ligt dus ook op het in kaart brengen van de impact van gecertificeerde beveiligingssystemen op autodiefstal.

Diefstalmeter.nl
De Diefstalmeter is momenteel in ontwikkeling.

In dit kader is de Diefstalmeter ontwikkeld. Met de Diefstalmeter wordt er aan de hand van het kenteken of merk, type en bouwjaar van de auto een diefstalrisico geschat.

De diefstalcijfers die zijn opgenomen in de Diefstalmeter zijn verkregen via het RDW. Baken Adviesgroep heeft de diefstalcijfers geanalyseerd en een risicomodel ontwikkeld dat deze cijfer omzet tot een inschatting van het diefstalrisico voor voertuigen met en zonder beveiligingscertificaat. Vooralsnog bevat de tool enkel cijfers over personenauto's met een bouwjaar van 2008 of hoger.
Op basis van het data-onderzoek naar diefstalcijfers en aanvullende cijfers en bewerkingen op data van het wagenpark heeft Baken Adviesgroep een risico-model ontwikkeld dat inschatting geeft van het diefstalrisico. Het model is tot stand gekomen door de actuariële en data-kennis binnen het team: voor ons is dit een grote eerste stap om schaderisico’s in het wagenpark uitgebreider in kaart te brengen en onze kennis van nieuwe risico-modelering methoden verder in de praktijk te brengen!

Bent u geïnteresseerd in hoe het model tot stand is gekomen of wat wij voor u vraagstukken kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@bakenadviesgroep.nl.
Heeft u informatie nodig van een gerelateerd onderwerp?
Onze dienstverlening
/css/images/advies
/css/images/data
/css/images/rapporten