Data-analyse


Wat kunnen we op het gebied van data-analyse voor u betekenen?

Het team van Baken bestaat uit jonge data-analisten, econometristen en programmeurs die continue werken aan onze eigen macro-modellen en het oplossen van de data-vraagstukken van onze klanten. Onze voornaamste diensten op het gebied van data-analyse zijn:
  • Data-verrijking
    Heeft u een hoop data en de wens deze in te zetten voor strategisch inzicht en marketingdoeleinden? Wij helpen u door deze data te verzamelen, te verrijken met onze eigen data en middels innovatieve analyses te vertalen tot adviezen. Als data-partner bieden we ondersteuning van begin tot eind: van rauwe data tot het design en publicatie van rapporten. Zie bijvoorbeeld het CED Trendrapport Mobility of het Kiwa SCM Diefstalmeter Magazine.
  • Forecasting
    Al ruim vijf jaar bouwen en testen we aan onze eigen macro-economische prognose modellen. Ons model van de Nederlandse economie maakt, op basis van honderden drivers, prognoses over onder andere het aantal bedrijven, omzet en het aantal zelfstandigen per sector. Deze forecasts gebruiken we in eigen publicaties, maar leveren we ook aan u als klant. Zo beschikt u over periodieke data-updates ter input voor uw uw strategie. Zie voor voorbeelden van onze forecasting in het Marktrapport Schade & Inkomen en in het onderzoek De Schademarkt in 2026.
  • Disruptieve scenario’s
    Als jong en innovatief adviesbureau hebben wij een heldere visie op macro-economische trends en disruptie, onderbouwd door onze data-analyses en kennis van nieuwe businessmodellen. Op basis van onze sector prognosemodellen bouwen we scenario’s tools, die trends in de markt van onze klant kwantificeren en periodiek monitoren. Zo voorzien we u van concrete cijfers en maatwerk inzicht in de trends die voor u van belang zijn. Als expert op het gebied van disruptieve trends zijn we onder andere actief in de SmartHome Ecosystemen werkgroep van het nationale onderzoeksplatform ShoppingTomorrow.

Onze klanten kiezen voor ons omdat

Baken Adviesgroep is een data-driven organisatie: een adviesbureau met een uniek DNA van talentvolle studenten, data-analisten en ervaren consultants en bestuurders. Onze natuurlijke affiniteit met data, ons jonge karakter en onze focus op co-creatie met de opdrachtgever zorgen ervoor dat klanten bij ons waardevolle en innovatieve oplossingen vinden voor hun data-vraagstukken. We denken actief mee over de vragen van de klant en profileren ons zo als data-partner voor onze klanten.

Benieuwd hoe Baken u verder kan helpen met uw data-vraagstuk? Neem dan contact op via info@bakenadviesgroep.nl.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

/css/images/foto-baken-2