Een terugblik op 2018

Onze hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Met de kerst in zicht is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. En, we hebben een paar mooie projecten mogen doen! Al zeggen we het zelf.


Hieronder een opsomming van onze hoogtepunten:

  • In 2018 hebben we een flink aantal nieuwe talenten toegevoegd aan ons team. Dit bracht niet alleen meer nieuwe kennis, maar ook gezelligheid op de werkvloer met zich mee. Maak kennis met onze nieuwe teamleden op onze team-pagina.
  • In samenwerking met schade-expert CED publiceerden we het Trendrapport Mobility. Dit rapport bevat concrete cijfers en de laatste trends en ontwikkelingen in de Motorbranche.
  • In opdracht van Kiwa SCM ontwikkelden we afgelopen jaar het Diefstalmeter Magazine. Het magazine is een analyse van de diefstal- en inbraakcijfers over 2017. Uit ons onderzoek blijkt onder andere dat autodiefstal alleen al goed is voor €197 miljoen aan schade in 2017. De automerken met het grootste aandeel in deze schadelast zijn Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes-Benz en Opel.
  • In aansluiting op het Diefstalmeter Magazine lanceerden we ook de Diefstalmeter. Vanaf nu is het mogelijk om via www.diefstalmeter.nl aan de hand van het kenteken of merk, type en bouwjaar van de auto een diefstalrisico in te schatten. De diefstalcijfers die zijn opgenomen in de Diefstalmeter zijn verkregen via het RDW. Baken Adviesgroep heeft de diefstalcijfers geanalyseerd en een risicomodel ontwikkeld dat deze cijfer omzet tot een inschatting van het diefstalrisico voor voertuigen mét en zonder beveiligingscertificaat. Vooralsnog bevat de tool enkel cijfers over personenauto’s met een bouwjaar van 2008 of hoger.
  • Onze manager Daniel Koudijs heeft afgelopen jaar deelgenomen aan de expertgroep SmartHome Payments van digital commerce-platform ShoppingTomorrow. Binnen deze groep wordt de focus gelegd op de vraag: ‘Hoe kopen consumenten binnen het ideale SmartHome ecosysteem?’. Op 23 & 24 januari 2019 worden tijdens de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht de eindresultaten van een jaar lang onderzoek gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

Groei in letselschade platformwerkers

Met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

Lees verder

Autodiefstal top-5: juni 2019

Highlights autodiefstal juni ’19 In de eerste zes maanden van 2019 werden er 3.540 voertuigen gestolen, in…

Lees verder

Uitgaven aan SmartHome beveiliging stijgen explosief

Steeds meer consumenten investeren in slimme beveiligingsapparatuur.

Lees verder
Naar het nieuws