Feestelijke lancering Trendrapport Property 2019 van CED & Baken Adviesgroep

Het nieuwe Trendrapport Property van CED en Baken Adviesgroep werd gisteren tijdens het 'Trends in Property' event op feestelijke wijze gepresenteerd.

Het nieuwe Trendrapport Property van CED en Baken Adviesgroep werd gisteren tijdens het ‘Trends in Property’ event in SugarCity te Haarlem op feestelijke wijze gepresenteerd. Als onderzoekspartner van het CED was Baken verantwoordelijk voor het analyseren van de schadestatistieken en trends. Het Trendrapport Property geeft een overzicht van de laatste ontwikkelingen op de brandverzekeringsmarkt: hoe staat de branche ervoor als het gaat om aantallen schades, schadebedragen en oorzaken van schade? En welke factoren dragen bij aan een lagere schadelast en een hogere klanttevredenheid?

 

Volatielere schadelast

Nico Dekker, Commercieel Directeur bij CED, leidde de middag in met een overzicht van de belangrijkste conclusies uit het Trendrapport Property 2019. ”De extreme weersomstandigheden zorgen voor een veel volatielere schadelast. Deze volatiliteit zal blijven bestaan en we zullen de gevolgen ervan met elkaar moeten oppakken. Dit zit voor een groot deel in preventie, voorlichting en duurzaam onderhoud. En het vraagt om een intensievere samenwerking met andere partijen, zoals retail en herstelbedrijven.” Dekker benadrukt ook het belang van creatief handelen, bijvoorbeeld door herstel in natura. ”Dat is een enorme driver van klanttevredenheid en bovendien zorgt het voor een betere schadelastbeheersing. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om de schade direct en goed te herstellen, maar ook om preventieve maatregelen te treffen. Hierdoor reduceer je de kans op schadelast in de toekomst.”

 

Samenwerken voor klimaatbestendigheid

Sabrina Helmyr, programmamanager klimaatadaptatie bij Arcadis, en Geeke Feiter – van Heuvelen, algemeen directeur van het Centrum Veilig Wonen, spraken tijdens het event over de ontwikkelingen op het gebied van klimaatbestendigheid en calamiteitenbestrijding. Ook zij benadrukten het belang van samenwerking wanneer het gaat om de uitdagingen die het klimaat biedt. Zo riep Helmyr de aanwezigen op om ”uit onze eigen bubbel te komen”. ”Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen voor onze economie. De opgave die voor ons staat is groot, en deze kunnen we alleen het hoofd bieden als we met elkaar in gesprek gaan. Als we gezamenlijk meer bewustzijn creëren over klimaatthema’s als wateroverlast en droogte, zetten we een stap richting een klimaatbestendig Nederland.”

Download het Trendrapport Property op de website van het CED.

Gerelateerde artikelen

Omzetverlies van meer dan 25% in de auto- en motorbranche

Sterke daling verkoop personen- en bestelauto’s De grootste gedupeerden van het coronavirus waren de importeurs…

Lees verder

Hoeveel auto’s zijn er tijdens de coronaperiode gestolen?

Daling autodiefstallen in eerste maanden 2020 Het lijkt erop dat het coronavirus een gunstige invloed…

Lees verder

Het Data-Platform: al uw sector- en branchedata in één actueel overzicht.

Met trots presenteren wij ons Data-Platform: het online dashboard waarmee u altijd op de hoogte bent van de meest actuele sector- en branchedata.

Lees verder
Naar het nieuws