SynQuenta

Economische forecasting is onze specialiteit. Op basis van geavanceerde forecasting technieken bouwen we al vijf jaar aan ons eigen macro-model van de Nederlandse economie. Deze forecasts worden gebruikt als basis voor eigen onderzoeken, opdrachten van klanten en prognoses voor de verzekeringsmarkt. Zo beschikken wij over een actueel inzicht in de economische status van zowel de grote sectoren als de kleine branches.

Benieuwd naar de forecasts die we u kunnen leveren? Neem dan direct contact op met Daniël Koudijs, manager bij Baken Adviesgroep.

Neem contact op met Daniël >

SynQuenta_Baken

Economisch model

Afnemers van onze marktrapporten zijn waarschijnlijk al bekend met SynQuenta. Sinds 2015 bevatten onze rapporten namelijk al prognoses uit dit model. SynQuenta is een gecentraliseerd economisch model achter alle cijfers. Dit vinden wij belangrijk, want zo ontstaan consistente en up-to-date prognoses voor de verschillende economische sectoren.

 

Machine learning

SynQuenta leunt sterk op nieuwe Machine Learning technieken. Zo wordt in de forecasting onder andere gebruik gemaakt van de zogenoemde LASSO-techniek. Ook kijken we met Machine Learning op branche-niveau naar Twitter en nieuwsbronnen om trends en ontwikkelingen in de markt te spotten. Zo meten we voor specifieke branches de populariteit van nieuwe concepten, zoals platformen maar ook ontwikkelingen op het gebied van prijs. Met ons jonge team hebben we hiermee de kans nieuwe AI technieken vanuit de universiteit direct in de praktijk toe te passen.

 

Hoe werkt het?

Om niet in te gaan op al te veel technische details werkt het model als volgt: allereerst worden de sectoren van de Nederlandse economie opgedeeld in meer dan 100 verschillende branches. Vervolgens duiken we in de grote hoeveelheden publieke data die beschikbaar zijn en kijken we naar factoren en drivers die statistische verbanden tonen met deze branches. Op basis van de duizenden economische drivers die hieruit naar voren komen worden voor alle branches prognoses gemaakt van korte tot lange termijn. Gezamenlijk geven deze actueel inzicht in de koers van de Nederlandse economie.

 

Wat kan het voor u doen?

Bij Baken gebruiken we het model voor diverse toepassingen. Onderstaand vindt u een aantal voorbeelden. We bespreken graag met u hoe we SynQuenta voor uw vraag kunnen toepassen.

  • Sectorprognoses
  • Brancheprognoses
  • Maatwerk data-analyses & forecasts voor specifieke branches
  • Generieke macro-economische data-sets

Meer weten?

Bij Baken Adviesgroep combineren we jarenlange kennis van de verzekeringsmarkt met innovatieve methoden van dataverwerking. Samen met u laten we uw bedrijf groeien. Zo zetten we uw data om naar heldere prognoses. ga vrijblijvend met ons in gesprek voor de mogelijkheden.