SynQuenta

Baken is gespecialiseerd in macro-economische forecasting. Sectorprognoses en data over achterliggende economische drivers zijn de basis voor onze projecten en advisering.

Benieuwd naar de forecasts die we u kunnen leveren? Neem dan direct contact op met Daniël Koudijs, manager bij Baken Adviesgroep.

Neem contact op met Daniël >

Wat is het SynQuenta model?

Onze prognoses zijn gebaseerd op honderden diverse economische factoren, ook wel drivers genoemd. Het SynQuenta model bekijkt welke factoren het meeste invloed hebben op de ontwikkelingen in de diverse branches. Kies een branche in het linkermenu en zie hieronder welke drivers deze branche beïnvloeden.

Hoe werkt het SynQuenta model?

Drivers

Forecasting begint met data, veel data. Voor SynQuenta bundelen we data uit uiteenlopende bronnen van CBS en Eurostat tot sentiment-indicatoren, webscraping en tekstanalyse.

Forecasting_Baken

Forecasting

Vervolgens identificeren we in deze data voor iedere branche een selectie drivers: factoren die de ontwikkeling van de branche “voorspellen”. Samen met onder meer seizoenseffecten en conjunctuurschommelingen bepalen deze drivers de prognoses.

Visualisatie

Alle prognoses en achterliggende drivers worden gebundeld in interactieve visualisaties via bijvoorbeeld Tableau, onze eigen dashboard omgeving of uw eigen bedrijfsomgeving.

Voor welke branches en sectoren levert SynQuenta prognoses?

Het model omvat bijna 100 verschillende branches uit alle sectoren, van Landbouw tot Horeca en Gezondheidszorg. Per branche brengen we een selectie variabelen en drivers in kaart: bedrijven, werknemers, omzet, en meer. Hieronder vindt u een overzicht van alle branches en sectoren. Selecteer een branche en bekijk welke variabelen en drivers in het model voorkomen.

Meer weten?

Bij Baken Adviesgroep combineren we jarenlange kennis van de verzekeringsmarkt met innovatieve methoden van dataverwerking. Samen met u laten we uw bedrijf groeien. Zo zetten we uw data om naar heldere prognoses. ga vrijblijvend met ons in gesprek voor de mogelijkheden.