Het Marktrapport Schade 2020 is uit!

Ook het Marktrapport Schade 2020 is vanaf deze week beschikbaar! In samenspraak met onze klanten ontwikkelden we een nieuwe versie van ons vertrouwde marktrapport. Met dezelfde inhoud zoals u dat van ons gewend bent, maar dan met een fris design. Dit jaar bevat het rapport meer dan 100 pagina’s: ontwikkelingen als vergrijzing, digitalisering en internationale spanningen zorgen voor een interessante én uitdagende toekomst voor de verzekeringsmarkt. Bekijk hieronder alvast een preview van ons Marktrapport Schade 2.0.

Wat viel ons dit jaar op?

 

 • De Schademarkt groeit in 2019 met +2,3% en bereikt daarmee een omvang van € 6,6 miljard.
  In zowel het Particuliere als Zakelijke segment is de Motorbranche een belangrijke drijver achter deze groei.
 • De groei in de Particuliere markt 2019 wordt breed gedragen: in vrijwel elke productgroep, met uitzondering van pleziervaartuigen, steeg het premievolume.
  Het premievolume is de afgelopen jaren snel gestegen door een combinatie van premieverhogingen en groei van het wagenpark.
 • Het Nederlandse vrachtwagenpark maakt na jaren van krimp vanaf 2017 een flinke omkeer.
  Tussen 2001 en 2017 liep het aantal vrachtwagens met 25% terug tot 62 duizend. Opmerkelijk genoeg keerde deze trend in 2018 om en nam het aantal vrachtautoverzekeringen met +0,7% toe.
 • Het aantal verkeersdoden in 2018 is 18% hoger dan in het meest veilige jaar 2013.
  Verkeersletstel blijft een speerpunt in de Motorbranche.

Ook dit jaar kunt u de Marktrapporten zelf samenstellen uit diverse modules. Bekijk de informatiepagina Marktrapport Schade 2020 voor de inhoudsopgave en tarieven. Bent u op zoek naar een specifieke productgroep die niet in ons Marktrapport voorkomt? Kijk dan eens naar ons Marktrapport Maatwerk.

Gerelateerde artikelen

Meer auto’s gestolen in de quarantaine weken dan in de twee weken ervoor

Op de avond van zondag 15 maart ging Nederland op slot: alle scholen, kinderopvangcentra, cafés,…

Lees verder

Het Marktrapport Schade 2020 is uit!

Ook het Marktrapport Schade 2020 is vanaf deze week beschikbaar! Dit jaar bevat het rapport meer dan 100 pagina's: er valt heel wat te vertellen over de Schademarkt van de toekomst.

Lees verder

Nu: Early Bird korting Marktrapporten 2020

In januari 2020 publiceren we de nieuwe Marktrapporten Schade en Inkomen. Vanaf deze week is het mogelijk om de rapporten alvast aan te schaffen met een tijdelijke Early Bird korting!

Lees verder
Naar het nieuws