Het Marktrapport Schade 2020 is uit!

Ook het Marktrapport Schade 2020 is vanaf deze week beschikbaar! In samenspraak met onze klanten ontwikkelden we een nieuwe versie van ons vertrouwde marktrapport. Met dezelfde inhoud zoals u dat van ons gewend bent, maar dan met een fris design. Dit jaar bevat het rapport meer dan 100 pagina’s: ontwikkelingen als vergrijzing, digitalisering en internationale spanningen zorgen voor een interessante én uitdagende toekomst voor de verzekeringsmarkt. Bekijk hieronder alvast een preview van ons Marktrapport Schade 2.0.

Wat viel ons dit jaar op?

 

 • De Schademarkt groeit in 2019 met +2,3% en bereikt daarmee een omvang van € 6,6 miljard.
  In zowel het Particuliere als Zakelijke segment is de Motorbranche een belangrijke drijver achter deze groei.
 • De groei in de Particuliere markt 2019 wordt breed gedragen: in vrijwel elke productgroep, met uitzondering van pleziervaartuigen, steeg het premievolume.
  Het premievolume is de afgelopen jaren snel gestegen door een combinatie van premieverhogingen en groei van het wagenpark.
 • Het Nederlandse vrachtwagenpark maakt na jaren van krimp vanaf 2017 een flinke omkeer.
  Tussen 2001 en 2017 liep het aantal vrachtwagens met 25% terug tot 62 duizend. Opmerkelijk genoeg keerde deze trend in 2018 om en nam het aantal vrachtautoverzekeringen met +0,7% toe.
 • Het aantal verkeersdoden in 2018 is 18% hoger dan in het meest veilige jaar 2013.
  Verkeersletstel blijft een speerpunt in de Motorbranche.

Ook dit jaar kunt u de Marktrapporten zelf samenstellen uit diverse modules. Bekijk de informatiepagina Marktrapport Schade 2020 voor de inhoudsopgave en tarieven. Bent u op zoek naar een specifieke productgroep die niet in ons Marktrapport voorkomt? Kijk dan eens naar ons Marktrapport Maatwerk.

Gerelateerde artikelen

De kwartaalrapporten Schade en Inkomen zijn uit!

De Kwartaalrapporten Schade en Inkomen geven u inzicht in de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse economie en op de Schade- en Inkomensmarkt ten tijde van de coronacrisis.

Lees verder

Vooruitblik: de verzekeringsmarkt in coronatijd

In verband met de binnenkort gepubliceerde Kwartaalrapporten  praat Daniel Koudijs, manager van Baken Adviesgroep, ons bij over de huidige staat van de economie en de verzekeringsmarkt.

Lees verder

CBS: eerste omzetdaling auto- en motorbranche sinds 2013

Import daalt flink Het CBS noemt de coronacrisis als één van de veroorzakers van de…

Lees verder
Naar het nieuws