Het Marktrapport Schade komt er weer aan!

Hét jaarlijkse overzicht en naslagwerk voor de schadeverzekeringsmarkt.

Ook voor het jaar 2019 publiceert Baken Adviesgroep het Marktrapport Schade en het Marktrapport Inkomen. Hét jaarlijkse overzicht en naslagwerk voor de verzekeringsmarkt. In deze rapporten bieden we een compleet marktbeeld van premievolumes, marktspelers en economisch onderbouwde prognoses.

Ons team is inmiddels hard aan het werk, want de releasedatum voor het Marktrapport Schade staat bijna voor de deur. Het Marktrapport Inkomen zal begin volgend jaar ook verschijnen.

Voor het Marktrapport Schade zijn de jaarlijkse toezichtcijfers van DNB als uitgangsbasis gebruikt. Vanuit eigen marktonderzoek en economische modellen schetsen wij context bij deze cijfers, corrigeren we voor de partijen die niet aan de DNB rapporteren en leveren we uitgebreide prognoses voor de komende jaren.


Wat kunt u in het Marktrapport Schade 2019 verwachten?

 • laatste ontwikkelingen op de Nederlandse Schadeverzekeringsmarkt;
 • concurrentiepositie van de concerns;
 • marktaandelen van de concerns;
 • macro-economische analyses;
 • disruptieve trends;
 • kwantitatief onderbouwde prognose van het premievolume voor de komende vijf jaar per productgroep.


Nieuw dit jaar!

 • Uitgebreid marktonderzoek naar de TOTALE Schademarkt.
  Uit ons marktonderzoek blijkt dat het premievolume dat buiten de officiële DNB-statistieken valt meer dan 20% van de Schademarkt bedraagt! Gelukkig zijn wij de ontbrekende puzzelstukjes gaan verzamelen en schetsen we daarmee als enige het échte totaalbeeld van de markt.
 • De module Updates is vernieuwd!
  U ontvangt nu niet alleen twee rapportupdates per jaar, maar ook een update van de dataset. Zo beschikt u het hele jaar door over de meest actuele sectordata en prognoses!

Het Marktrapport Schade bieden we in 5 verschillende modules aan, waarvan u zelf kunt bepalen welke u afneemt. Op deze manier sluit het rapport het best aan op de marktinformatie die u zoekt.

Benieuwd naar een verdere toelichting van de modules, een voorbeeld van een inhoudsopgave en de pricing van het Marktrapport Schade 2019? Al deze informatie vindt u op de pagina Marktrapport Schade 2019.

 

Gerelateerde artikelen

Nu: Early Bird korting Marktrapporten 2020

In januari 2020 publiceren we de nieuwe Marktrapporten Schade en Inkomen. Vanaf deze week is het mogelijk om de rapporten alvast aan te schaffen met een tijdelijke Early Bird korting!

Lees verder

Minder brandclaims, elektronica vaker de boosdoener

Het aantal brandclaims op de inboedel- en opstalverzekering nam vorig jaar met 11% af, het aantal branden veroorzaakt door batterijen en accu’s nam juist toe. Dit blijkt uit de Risicomonitor Woningbranden. 

Lees verder

Autodiefstal top-5: september 2019

De cijfers zijn binnen, dus het is weer tijd voor de autodiefstal top-5! Wat viel ons deze maand op?

Lees verder
Naar het nieuws