Hoeveel auto’s zijn er tijdens de coronaperiode gestolen? 

Nu het thuiswerken de nieuwe norm is geworden, pakken minder mensen de auto. Met name tijdens de quarantaineperiode nam het gemiddelde autogebruik met zo’n 60% af. Betekent dit ook dat het aantal autodiefstallen afnam, of werden er juist meer auto’s gestolen? Bij Baken Adviesgroep monitoren wij elke maand het aantal autodiefstallen per merk en model. Lees hieronder hoeveel auto’s er in de afgelopen periode zijn gestolen.

Daling autodiefstallen in eerste maanden 2020

Het lijkt erop dat het coronavirus een gunstige invloed had op het aantal gestolen auto’s. In de eerste 7 maanden van 2020 ligt het aantal autodiefstallen namelijk 10% lager dan in dezelfde periode van 2019: in 2020 zijn er 3698 voertuigen gestolen, in 2019 waren dit er in deze periode 4108. 

Gestolen auto’s tijdens de quarantaineperiode

Als we kijken naar het aantal diefstallen tijdens de quarantaineperiode, zien we een duidelijke vermindering ten overstaan van vorig jaar. In de strikte quarantaineperiode (16 maart – 31 mei) nam het aantal gestolen voertuigen met 15.3% af ten opzichte van deze periode in 2019. Tijdens de periode waarin de maatrelegen versoepelden (1 juni – 31 juli) was het aantal gestolen voertuigen 5.7% minder dan in dezelfde periode van 2019. In totaal nam het aantal gestolen voertuigen vanaf het begin van de maatregelen (16 maart) met 11.1% af ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk meer data

 

Top vijf meest gestolen modellen

Benieuwd of uw auto populair is op de zwarte markt? Naast het aantal autodiefstallen kijken we ook naar welke automodellen en -merken de afgelopen tijd het meeste werden gestolen.

Hieronder de top 5 van meest gestolen modellen in de afgelopen 4 maanden:

  • Volkswagen Polo (159)
  • Volkswagen Golf (136)
  • Fiat 500 (90)
  • Toyota C-HR (78)
  • Renault Clio (61)

 

Altijd up-to-date met het online Data-Platform 

Meer weten over de impact van de coronacrisis op uw sector of branche? Op ons online Data-Platform vindt u actuele cijfers over onder andere de totale economie, en branches als Industrie, Bouw, Horeca en Overheid & Zorg. Bekijk het Data-Platform voor meer informatie of neem contact met ons op

Wat vindt u op het Data-Platform?

Check Mark on Microsoft Eenvoudige, interactive dashboards geven een actueel en compleet overzicht van sectoren en branches.

Check Mark on Microsoft Data van grote sectoren zoals Bouw (SBI F), tot kleinere branches zoals Restaurants (SBI 561).

Check Mark on Microsoft Cijfers & prognoses over: Aantal bedrijven, Oprichtingen, Opheffingen, Faillisementen, Werknemers, Zelfstandigen, Omzet, Kosten, Lonen, Ziekteverzuim en meer.

Check Mark on Microsoft Groot aantal databronnen door ons verzameld, bewerkt, geanalyseerd en vertaald naar prognoses: direct voor  u beschikbaar op één plek.        

 

Ga naar het Data-Platform

Gerelateerde artikelen

Omzetverlies 25% in de auto- en motorbranche

Omzetverlies van de motorbranche en autobranche De grootste gedupeerden van het coronavirus waren de importeurs…

Lees verder

Hoeveel auto’s zijn er tijdens de coronaperiode gestolen?

Daling autodiefstallen in eerste maanden 2020 Het lijkt erop dat het coronavirus een gunstige invloed…

Lees verder

Minder autoverkoop, minder diefstallen

Scherpe daling autoverkoop Net zoals in april zagen alle Europese landen een scherpe daling in…

Lees verder
Naar het nieuws