InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade heeft de oversteek naar Europa gemaakt, zo meldt de de Amerikaanse InsurTech via Twitter. Vanaf afgelopen dinsdag is de verzekeraar actief in Duitsland.

Lemonade, de voornamelijk digitale inboedelverzekeraar, breidde zich afgelopen dinsdag uit naar Europa met de lancering van haar diensten in Duitsland. De Amerikaanse start-up haalde tot nu toe zo’n 480 miljoen aan investeringen op en liet een half jaar geleden al weten de overstap naar Europa te willen maken. Afgelopen april werd bekend dat Lemonade een kantoor in Amsterdam wilde openen. Hoewel het erop lijkt dat de Europese overstap nu vanuit de Nederlandse hoofdstad wordt geregeld- volgens de website van Lemonade is het Europese kantoor gelegen aan de Weesperstraat- is de verzekeraar nu alleen nog actief in Duitsland. Een verdere uitbreiding naar Nederland lijkt er wel aan te komen.

 

Policy 2.0
Een andere grote aankondiging die Lemonade dinsdag via Twitter deed, was de introductie van hun zogenaamde Policy 2.0. Met deze vernieuwde polis beoogt Lemonade de meestal ingewikkelde voorwaarden van de inboedelverzekering simpel en helder aan de klant over te brengen. De volgens Lemonade ‘radically simplified, modernized and digitized policy’ is gemaakt in een ‘first-of-its-kind’ samenwerking tussen klanten, verzekeringsexperts en productmanagers. Daarnaast is de Policy 2.0 een open source project en kan het dus ook door andere bedrijven overgenomen worden.

 

Marktrapport Schade
Meer weten over disrupties in de verzekeringsmarkt? Ons Marktrapport Schade geeft u inzicht in relevante data en prognoses. Bekijk ons Marktrapport Schade 2019 of neem contact met ons op voor advies op maat.

Gerelateerde artikelen

Groei in letselschade platformwerkers

Met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

Lees verder

Autodiefstal top-5: juni 2019

Highlights autodiefstal juni ’19 In de eerste zes maanden van 2019 werden er 3.540 voertuigen gestolen, in…

Lees verder

Uitgaven aan SmartHome beveiliging stijgen explosief

Steeds meer consumenten investeren in slimme beveiligingsapparatuur.

Lees verder
Naar het nieuws