Externe markt- en klantdata: oplossingen voor effectief gebruik

 Het verzamelen en analyseren van externe markt- en klantdata is van grote waarde om een actueel beeld te hebben van wat er speelt in de markt en bij uw klanten. Maar het zoeken, bijhouden en overzichtelijk maken van deze data kost veel tijd en energie. Om dit grote aanbod aan externe data te verzamelen en analyseren, levert Baken uiteenlopende oplossingen op het gebied van data-science.

Externe markt- en klantdata en machine learning

Om in te spelen op de markt is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de veranderingen binnen de markt. Maar het aanbod aan informatie is tegenwoordig zo groot, dat dit niet meer door één persoon kan worden bijgehouden. Om toch alle belangrijke informatie te krijgen kan machine-learning helpen om een groot aantal databronnen tegelijkertijd te lezen, filteren en te presenteren. Zo is het niet meer nodig om zelf informatie op te halen vanuit diverse websites en bronnen. Dit maakt het werk voor marketing- en strategie-afdelingen sneller en efficiënter. Bij Baken bieden we advies en diverse tools om uw marketingstrategie aan te scherpen.

 

Lees meer over consulting en research >

 

Marktdata in één toegankelijk rapport

Marktdata van de Nederlandse Verzekeringsmarkt is vaak ontoegankelijk en niet op één plek terug te vinden. In de Marktrapporten van Baken brengen we de belangrijkste cijfers over de Nederlandse economie en Verzekeringsmarkt in een rapport bij elkaar. Ook leveren we prognoses en analyses over Schade- en Inkomensmarkt. De rapporten verschijnen drie keer in het jaar. Zo heeft u altijd een actueel overzicht van de economie, trends, verzekeraars en verzekeringsbranches.

 

Lees meer over de Marktrapporten Schade en Inkomen >

 

Data-Platform: online onderdeel van het Marktrapport

Voor het effectief gebruiken van marktdata, is het van belang dat de data helder en overzichtelijk wordt gepresenteerd. Daarnaast moet de data zo actueel mogelijk zijn. Vanuit dit oogpunt ontwikkelden we bij Baken het Data-Platform, het nieuwe online onderdeel van de Marktrapporten. De markt- en verzekeringsdata die we voorheen in de marktrapporten publiceerden, is nu ook te vinden in een online dashboards. De sectorcijfers, marktaandelen en prognoses voor premievolumes staan in heldere grafieken die direct worden bijgewerkt zodra er nieuwe data beschikbaar is. Op het online Data-Platfrom heeft u altijd toegang tot de meest actuele cijfers. 

 

Lees meer over het Data-Platform  >

 

Gerelateerde artikelen

Klantdata: oplossingen voor effectief gebruik

Externe markt- en klantdata en machine learning Om in te spelen op de markt is…

Lees verder

Omzet Horeca daalt met meer dan de helft

What’s new: De Horeca bereikt in het tweede kwartaal van 2020 een omzetdaling van meer…

Lees verder

Coronabesmettingen en ondernemersvertrouwen

Elke week publiceren wij in onze data-check nieuwe cijfers uit ons Data-Platform.

Lees verder
Naar het nieuws