SmartHome abonnement: kwart Nederlanders interesse

Bijna een kwart van Nederland is bereid om gemiddeld €29 per maand te betalen voor een SmartHome abonnement. Dit blijkt uit de derde editie van de Smart Home Monitor van Multiscope, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.700 Nederlanders.

Interesse in totaaloplossing voor slim systeem in huis

In het onderzoek van Multiscope gaf één op de vijf Nederlanders aan interesse te hebben in een systeem dat slimme apparaten als verwarming, beveiliging en huishoudelijke apparaten combineert. In totaal komt dit neer op 1,5 miljoen Nederlandse huishoudens. Het gaat daarbij om een systeem dat in één keer geïnstalleerd kan worden. 

 

Grote interesse in SmartHome abonnement

De interesse voor een totaaloplossing in abonnementsvorm bleek nog groter te zijn. Meer dan 1,8 miljoen Nederlanders (23%) blijkt volgens Mulltiscope bereid te zijn om een maandelijks bedrag te betalen voor een SmartHome abonnement. De ondervraagden zijn bereid gemiddeld €29 per maand voor dit abonnement te betalen. 

 

Jongeren en mannen meeste interesse 

Mannen (26%) blijken vaker interesse in een slimme totaaloplossing te hebben dan vrouwen (13%). Ook concludeert Multiscope dat 18 tot 49 jarigen (28%)  meer interesse in een SmartHome abonnement hebben dan 50-plussers (18%). 

 

SmartHome_Abonnement_Multiscope

SmartHome op de verzekeringsmarkt

Onder consumenten groeit de interesse in slimme apparaten in huis. De introductie van SmartHome toepassingen  vraagt om een nieuw ecosysteem waarin de rol van dienstverleners veranderd. Baken onderzoekt welke impact SmartHome heeft op de rol van verzekeraars. Wilt u meer weten over SmartHome en de verzekeringsmarkt? Ga naar onze SmartHome pagina. 

Gerelateerde artikelen

SmartHome abonnement: kwart Nederlanders interesse

Een systeem van slimme apparaten in je huis, waar je maandelijks voor betaald: bijna een kwart van de Nederlanders ziet dit wel zitten. 

Lees verder

Candle: de nieuwe privacy -bewuste speler op de SmartHome markt.

Het nieuwe SmartHome systeem Candle beoogt de privacy van de gebruiker optimaal te bewaken.

Lees verder

Slimme hulp of spion? Google’s ‘Nest Hub Max’

Google brengt een SmartHome Hub uit die werkt door middel van gezichtsherkenning.  Wat zegt dit over de privacy van de gebruiker?

Lees verder
Naar het nieuws