Lemonade komt naar Amsterdam

Lemonade, de in 2016 opgerichte start-up, haalde zo’n 480 miljoen aan investeringen op en richt haar blik nu op Europa.

Uitbreiding
Lemonade, de Amerikaanse InsurTech die zich positioneert als ´the world’s first peer to peer insurance carrier‘, komt naar Amsterdam. Dit meldt Het Financieele Dagblad. Het bedrijf gaf eerder al aan dat ze naar Europa wilden uitbreiden, maar liet geen exacte locatie weten. Nu er ook vacatures voor het Amsterdamse kantoor op de website van Lemonade staan, lijkt het gerucht bevestigd. Naast de uitbreiding in Europa en Amerika wil de inboedelverzekeraar ook zijn productaanbod vergroten.

Radicale verandering
Tot nu toe haalde Lemonade 480 miljoen aan investeringen op, zo meldt Forbes. Toch had het bedrijf een moeizame start. In het laatste kwartaal van 2017 boekte Lemonade nog een ‘claim loss ratio’ van 166%. Inmiddels hebben zij dit percentage weten te verlagen tot 87%. Naar eigen zeggen is dit te wijten aan de aanzienlijk groei van klantdata en het verbeteren van hun algoritmes. ´Het enorme aanbod aan data dat door de digitale interactie met de klant verkregen wordt, geeft het bedrijf de kans om risico’s makkelijker te voorspellen en beter te differentiëren tussen polishouders’, zo sprak David Schreiber, de CEO van Lemonade, al tijdens een InsurTech conferentie in 2017. Volgens Schreiber is dit nog maar het begin; ‘Digitale technologie zal de verzekeringsmarkt radicaal transformeren.’

Wij zijn benieuwd wat Lemonade op de Europese verzekeringsmarkt teweeg gaat brengen.

Baken
Meer weten over disrupties in de verzekeringsmarkt? Baken zorgt ervoor dat uw bedrijf meebeweegt met de economische trends van de toekomst. Bekijk ons Marktrapport Schade 2019 of neem contact met ons op voor advies op maat.

Gerelateerde artikelen

Groei in letselschade platformwerkers

Met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

Lees verder

Autodiefstal top-5: juni 2019

Highlights autodiefstal juni ’19 In de eerste zes maanden van 2019 werden er 3.540 voertuigen gestolen, in…

Lees verder

Uitgaven aan SmartHome beveiliging stijgen explosief

Steeds meer consumenten investeren in slimme beveiligingsapparatuur.

Lees verder
Naar het nieuws