Machine learning voor KPI's

Voor veel bedrijven zijn Key Performance Indicators (KPI's) belangrijke maatstaven voor de bedrijfsvoering. Helaas worden KPIs vaak bepaald met ouderwetse statische methodes. Voor onze klanten bedachten we hiervoor een nieuwe oplossing: Machine learning KPI.

Machine learning KPI’s

Voor veel bedrijven zijn Key Performance Indicators (KPI’s) belangrijke maatstaven voor de bedrijfsvoering. Een KPI is een specifieke indicator die van cruciaal belang is voor een succesvol bedrijfsproces. Helaas wordt voor het bepalen van KPI’s nog vaak gebruik gemaakt van ouderwetse statische methodes zoals een lineaire regressie. Het grote aanbod aan data dat we tegenwoordig tot onze beschikking hebben, vraagt om technieken die geavanceerder zijn. Voor dit data vraagstuk bedachten we een oplossing: Machine Learning KPI. Door gebruik te maken van technieken als Random Forest brengen we KPI’s gedetailleerder in kaart en halen we  nieuwe inzichten uit de data.

Voordelen Machine Learing KPI

Zo gebruikten we deze methode recentelijk om uit een grote klanten-enquête te achterhalen welke indicatoren essentieel zijn voor het verbeteren van de Net Promotor Score (NPS). Enkele andere voordelen zijn:

  • Het identificeren van de juiste KPI’s in grote hoeveelheden data van bijv. bedrijfsprocessen en klantonderzoeken;
  • Het verkrijgen van verbeterde segmentatie en inzicht in KPI’s per segment (bijvoorbeeld welke KPI’s Detractors in Neutrals veranderen);
  • Het gebruiken van nieuwe en lastige databronnen zoals tekst, sparse data, etc.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de voordelen van Machine Learning KPI en de toepassingen voor uw organisatie? We vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op voor meer informatie. Weten wat wij nog meer doen met innovatieve data tools? Breng een bezoek aan de Brouwerij. Meer weten over het gebruik van KPI’s? Je leest het hier. 

Gerelateerde artikelen

Digitaal verzekeren: 4 trends

Een digtiale disruptie op de verzekeringsmarkt lijkt onvermijdelijk. Hoe richten verzekeraars zich op het nieuwe digitaal verzekeren?

Lees verder

Baken geeft digitale Q&A op voorjaarseditie Analytics Academy

Na een succesvolle najaarseditie doet Baken ook dit semester mee aan de Analytics Academy van…

Lees verder

Baken ondersteunt studentprojecten voor KWF, Oxfam Novib en Hartstichting

Afgelopen dinsdag gaven onze collega's Daniël Koudijs en Sofie Löhr een college bij de Analytics Academy van VSAE.

Lees verder
Naar het nieuws