Machine learning: de nieuwe oplossing voor KPI's

Voor veel bedrijven zijn Key Performance Indicators (KPI's) belangrijke maatstaven voor de bedrijfsvoering. Helaas worden KPIs vaak bepaald met ouderwetse statische methodes. Voor onze klanten bedachten we hiervoor een nieuwe oplossing: Machine Learning KPI.

Bepalen van KPI’s

Voor veel bedrijven zijn Key Performance Indicators (KPI’s) belangrijke maatstaven voor de bedrijfsvoering. Een KPI is een specifieke indicator die van cruciaal belang is voor een succesvol bedrijfsproces. Zo kan bijvoorbeeld “snelle service” een KPI zijn voor klanttevredenheid. Een goed inzicht in de KPI’s van uw organisatie is essentieel. 

 

Machine learning KPI

Helaas wordt voor het bepalen van KPI’s nog vaak gebruik gemaakt van ouderwetse statische methodes zoals een lineaire regressie. Het grote aanbod aan data dat we tegenwoordig tot onze beschikking hebben, vraagt om technieken die geavanceerder zijn. Voor dit data vraagstuk bedachten we een oplossing: Machine Learning KPI. Door gebruik te maken van Machine Learning technieken zoals Random Forest brengen we KPI’s gedetailleerder in kaart en halen we  nieuwe inzichten uit de data.

Voordelen Machine Learing KPI

Zo gebruikten we deze methode recentelijk om uit een grote klanten-enquête te achterhalen welke indicatoren essentieel zijn voor het verbeteren van de Net Promotor Score (NPS). Enkele andere voordelen van Machine Learning KPI zijn:

  • Het identificeren van de juiste KPI’s in grote hoeveelheden data van bijv. bedrijfsprocessen en klantonderzoeken;
  • Het verkrijgen van verbeterde segmentatie en inzicht in KPI’s per segment (bijvoorbeeld welke KPI’s Detractors in Neutrals veranderen);
  • Het gebruiken van nieuwe en lastige databronnen zoals tekst, sparse data, etc.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de voordelen van Machine Learning KPI en de toepassingen voor uw organisatie? We vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Gerelateerde artikelen

Machine learning: de nieuwe oplossing voor KPI’s

KPI's zijn van cruciaal belang voor een succesvol bedrijfsproces. Bij Baken bepalen we KPI's met de nieuwste machine learning technieken.

Lees verder
Naar het nieuws