Meer of minder gestolen auto's tijdens de quarantaine?

Dat mensen door de quarantaine massaal de auto laten staan, is inmiddels wel bekend. Maar heeft de quarantaine invloed op het aantal gestolen auto's in Nederland? Baken zocht het uit.
Op de avond van zondag 15 maart ging Nederland op slot: alle scholen, kinderopvangcentra, cafés, restaurants en sportclubs moesten dicht. Wat is het effect van thuisblijven van mensen op het aantal gestolen auto’s in Nederland?

Lichte toename gestolen auto’s

In totaal zijn er afgelopen maart 586 voertuigen gestolen, hiervan zijn er 273 voor de quarantaine gestolen en 313 voertuigen hierna. Dit is een toename van 40 auto’s in de quarantaineweken.

Verschil met 2019

In de periode vóór en na 15 maart in 2019 werden respectievelijk 330 en 298 voertuigen gestolen. Vergeleken hiermee lijken de cijfers uit de quarantaineweken uit maart 2020 niet af te wijken. Wel is het opmerkelijk dat er in het tweede deel van maart in 2019 een daling was van 32 diefstallen, en in 2020 juist een forse toename.

Volkswagen Polo en Golf 

 In maart 2020 werden er van de Volkswagen Polo en Golf respectievelijk 54 en 42 gestolen. Dit is geen verrassing: vrijwel elke maand staan de Volkswagen Polo en Golf bovenaan als het gaat om aantal diefstallen per model. In de afgelopen 4 maanden staan deze modellen op nummer 1 en 2 van meest gestolen modellen.

Gerelateerde artikelen

Omzetverlies 25% in de auto- en motorbranche

Omzetverlies van de motorbranche en autobranche De grootste gedupeerden van het coronavirus waren de importeurs…

Lees verder

Hoeveel auto’s zijn er tijdens de coronaperiode gestolen?

Daling autodiefstallen in eerste maanden 2020 Het lijkt erop dat het coronavirus een gunstige invloed…

Lees verder

Minder autoverkoop, minder diefstallen

Scherpe daling autoverkoop Net zoals in april zagen alle Europese landen een scherpe daling in…

Lees verder
Naar het nieuws