Meer of minder gestolen auto's tijdens de quarantaine?

Dat mensen door de quarantaine massaal de auto laten staan, is inmiddels wel bekend. Maar heeft de quarantaine invloed op het aantal gestolen auto's in Nederland? Baken zocht het uit.
Op de avond van zondag 15 maart ging Nederland op slot: alle scholen, kinderopvangcentra, cafés, restaurants en sportclubs moesten dicht. Wat is het effect van thuisblijven van mensen op het aantal gestolen auto’s in Nederland?

 

Lichte toename
In totaal zijn er afgelopen maart 586 voertuigen gestolen, hiervan zijn er 273 voor de quarantaine gestolen en 313 voertuigen hierna. Dit is een toename van 40 auto’s in de quarantaineweken.

 

Verschil met 2019
In de periode vóór en na 15 maart in 2019 werden respectievelijk 330 en 298 voertuigen gestolen. Vergeleken hiermee lijken de cijfers uit de quarantaineweken uit maart 2020 niet af te wijken. Wel is het opmerkelijk dat er in het tweede deel van maart in 2019 een daling was van 32 diefstallen, en in 2020 juist een forse toename.

 

Volkswagen Polo en Golf 
 In maart 2020 werden er van de Volkswagen Polo en Golf respectievelijk 54 en 42 gestolen. Dit is geen verrassing: vrijwel elke maand staan de Volkswagen Polo en Golf bovenaan als het gaat om aantal diefstallen per model. In de afgelopen 4 maanden staan deze modellen op nummer 1 en 2 van meest gestolen modellen.

Gerelateerde artikelen

Veel minder auto’s gekocht, maar ook een stuk minder gestolen

Scherpe daling autoverkoop Net zoals in april zagen alle Europese landen een scherpe daling in…

Lees verder

CBS: eerste omzetdaling auto- en motorbranche sinds 2013

Import daalt flink Het CBS noemt de coronacrisis als één van de veroorzakers van de…

Lees verder

Meer of minder gestolen auto’s tijdens quarantaine?

Op de avond van zondag 15 maart ging Nederland op slot: alle scholen, kinderopvangcentra, cafés,…

Lees verder
Naar het nieuws