Veel minder auto’s gekocht, maar ook een stuk minder gestolen

 Uit nieuwe cijfers van de Europese autobrancheorganisatie ACEA blijkt dat de autoverkoop in Europa vorige maand met 52,3% afnam ten opzichte van het jaar ervoor. In mei vorig jaar werden er nog ruim 1,2 miljoen auto’s verkocht, nu waren het er ruim 581000. Ook het aantal autodiefstallen ligt gemiddeld lager dan het jaar ervoor. 

Scherpe daling autoverkoop

Net zoals in april zagen alle Europese landen een scherpe daling in het aantal verkopen van nieuwe personenauto’s, ook al was deze minder scherp dan de maand ervoor. De krimp was in zowel april als mei het grootst in Spanje: deze zag een daling van  -96,5% in april en -72,7% in mei. Nederland zag in mei een daling van 59,2%, in april was dit nog 53%.

Minst aantal autodiefstallen in afgelopen twee jaar

Ook het aantal autodiefstallen in Nederland is lager dan in april en mei vorig jaar. Waar vorig jaar nog respectievelijk 561 en 585  auto’s werden gestolen, is dat dit jaar gedaald tot respectievelijk 449 (-18,7%) en 465 (-22,2%) Dit is het laagste aantal diefstallen per maand in ten minste de afgelopen twee jaar. Waarschijnlijk hebben het verminderde autogebruik en de nieuwe corona-maatregelen een positief effect op het aantal autodiefstallen in de afgelopen periode. De drie meest gestolen automodellen in de afgelopen maand waren Volkswagen Polo (37), Volkswagen Golf (37) en Fiat 500 (27).

Marktrapport Schade 2020

Wat betekent dalende verkoop van personenauto’s voor het premievolume van de particuliere en zakelijke Motormarkt? En welke impact heeft de coronacrisis op de ontwikkeling van het wagenpark? U leest het in de kwartaalupdate van ons Marktrapport Schade 2020, met een compleet marktbeeld van de actuele Schademarkt. Ga voor meer informatie naar Marktrapport Schade 2020.

Gerelateerde artikelen

Omzetverlies 25% in de auto- en motorbranche

Omzetverlies van de motorbranche en autobranche De grootste gedupeerden van het coronavirus waren de importeurs…

Lees verder

Hoeveel auto’s zijn er tijdens de coronaperiode gestolen?

Daling autodiefstallen in eerste maanden 2020 Het lijkt erop dat het coronavirus een gunstige invloed…

Lees verder

Minder autoverkoop, minder diefstallen

Scherpe daling autoverkoop Net zoals in april zagen alle Europese landen een scherpe daling in…

Lees verder
Naar het nieuws