Nederlandse autoverkoop daalt in april met 53%

De Europese automarkt ziet in april een historische daling in het aantal autoverkopen, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Europese auto-brancheorganisatie ACEA. Ook in Nederland zijn de cijfers dit jaar een stuk lager dan het jaar ervoor.  

Nederlandse automarkt ziet sterke daling

Het aantal verkochte personenauto’s in Nederland daalde in april met 53% vergeleken met het jaar ervoor, zo meldt de Europese auto-brancheorganisatie ACEA. In april vorig jaar werden er 32.701 nieuwe personenauto’s geregistreerd, afgelopen maand waren dit er 15.373. De daling is een stuk sterker dan in maart: toen daalde het aantal verkopen met 23% ten opzichte van het jaar ervoor.

 

Europese automarkt stort verder in

Ook de rest van de Europese automarkt kent zware verliezen. Vorige maand verkochten autofabrikanten in Europa slechts 217.000 voertuigen, tegenover 1,14 miljoen auto’s in april vorig jaar. Elke Europese markt liet een verlies in dubbele cijfers zien. De grootste dalers waren Spanje (-96,5%) en Italie (-97,6%). In maart zag de Europese autoverkoop al een daling van 55%, april bracht met 76% de sterkste maandelijkse daling ooit gemeten. 

Bekijk hieronder de verkoopcijfers in Europa of per land:

Kwartaalupdate Marktrapport Schade 2020 

De huidige wereld verandert razendsnel. Hoe groot de impact van het coronavirus op de economie zal zijn weten we niet. Wel kunnen we, op basis van de cijfers die we nu hebben, een licht schijnen op de toekomstige ontwikkelingen. Wat vertellen de cijfers ons op dit moment over de Schademarkt, en welke kant gaat het op met bijvoorbeeld de Motorbranche? U leest het in de Kwartaalupdate van ons Marktrapport Schade 2020. 

Gerelateerde artikelen

Nederlandse autoverkoop daalde in april met 53%

Nederlandse automarkt ziet sterke daling Het aantal verkochte personenauto’s in Nederland daalde in april met…

Lees verder

Meer of minder gestolen auto’s tijdens quarantaine?

Op de avond van zondag 15 maart ging Nederland op slot: alle scholen, kinderopvangcentra, cafés,…

Lees verder

Het Marktrapport Schade 2020 is uit!

Ook het Marktrapport Schade 2020 is vanaf deze week beschikbaar! Dit jaar bevat het rapport meer dan 100 pagina's: er valt heel wat te vertellen over de Schademarkt van de toekomst.

Lees verder
Naar het nieuws