Aantal bedrijven stijgt in 2017

In de agrarische sector en de industrie wordt een daling verwacht. Deze sectoren staat al langer onder druk onder andere als gevolg van schaalvergroting. De grootste stijging is te zien in de verhuur in roerend goed en overige zakelijke dienstverlening. Deze sector omvat onder andere de uitzendbranche, zij is in de regel erg conjunctuur gevoelig en heeft relatief veel profijt van de momenteel aantrekkende economie.


Groei

De groei komt met name uit het kleinbedrijf (drie tot tien werknemers). Het aantal bedrijven in het kleinbedrijf, zal naar verwachting met 1,1% groeien naar ongeveer 139.500 bedrijven. Ook hier wordt vooral een sterke groei verwacht in de zakelijke dienstverlening.


Meer informatie

Syn-Quenta is het economisch forecast model van Baken Adviesgroep. Syn-Quenta maakt gedetailleerde voorspellingen voor onder andere omzet, bedrijfsaantallen, werknemersaantallen en loonsommen voor 18 sectoren en 50 branches in de Nederlandse economie. Als u interesse heeft in de voorspellingen van Syn-Quenta en wat deze kunnen betekenen voor uw organisatie kunt u mailen naar info@bakenadviesgroep.nl.


Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
05-08-2019 // Actueel
Post- en pakketbezorgers stoppen 25 keer per dag

In 2018 maakten Nederlandse bedrijfsbestelauto’s in totaal 813 miljoen stops. Het aantal bestelauto's neemt toe door de groeiende populariteit van ecommerce.

24-07-2019 // Actueel
Zorgen om groei letselschade platformwerkers

De platformeconomie zit in de lift. Maar met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

18-07-2019 // Data
Autodiefstal top-5: juni 2019

Welke auto's werden er in juni het meest gestolen? Je leest het hier.

16-07-2019 // Rapporten
Marktrapport Schade en Inkomen: eerste updates nu verkrijgbaar!

De eerste updates van onze Marktrapport Schade en Inkomen 2019 zijn nu beschikbaar.