Aantal bedrijven stijgt in 2017

In de agrarische sector en de industrie wordt een daling verwacht. Deze sectoren staat al langer onder druk onder andere als gevolg van schaalvergroting. De grootste stijging is te zien in de verhuur in roerend goed en overige zakelijke dienstverlening. Deze sector omvat onder andere de uitzendbranche, zij is in de regel erg conjunctuur gevoelig en heeft relatief veel profijt van de momenteel aantrekkende economie.


Groei

De groei komt met name uit het kleinbedrijf (drie tot tien werknemers). Het aantal bedrijven in het kleinbedrijf, zal naar verwachting met 1,1% groeien naar ongeveer 139.500 bedrijven. Ook hier wordt vooral een sterke groei verwacht in de zakelijke dienstverlening.


Meer informatie

Syn-Quenta is het economisch forecast model van Baken Adviesgroep. Syn-Quenta maakt gedetailleerde voorspellingen voor onder andere omzet, bedrijfsaantallen, werknemersaantallen en loonsommen voor 18 sectoren en 50 branches in de Nederlandse economie. Als u interesse heeft in de voorspellingen van Syn-Quenta en wat deze kunnen betekenen voor uw organisatie kunt u mailen naar info@bakenadviesgroep.nl.


Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
20-06-2019 // Rapporten
Consumptie huishoudens toenemende drijver achter bbp-groei

Door de afnemende Nederlandse export moet de bbp-groei met toenemende mate worden gedragen door consumptie van huishoudens. De relatie tussen woningmarkt en consumptie vormt een belangrijk risico voor deze groei.

14-06-2019 // Rapporten
DNB: Markt motor WA toont voorzichtig herstel

De markt voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen motorvoertuigen lijkt richting een voorzichtig herstel te gaan. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportages van verzekeraars aan DNB.

13-06-2019 // Actueel
InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade heeft de oversteek naar Europa gemaakt, zo meldt de de Amerikaanse InsurTech via Twitter. Vanaf afgelopen dinsdag is de verzekeraar actief in Duitsland.

11-06-2019 // Wij zijn Baken
Aan het woord: Jorrim Prins

Jorrim werkt als Junior Data Analist bij Baken.