Aantal bedrijven stijgt in 2017

In de agrarische sector en de industrie wordt een daling verwacht. Deze sectoren staat al langer onder druk onder andere als gevolg van schaalvergroting. De grootste stijging is te zien in de verhuur in roerend goed en overige zakelijke dienstverlening. Deze sector omvat onder andere de uitzendbranche, zij is in de regel erg conjunctuur gevoelig en heeft relatief veel profijt van de momenteel aantrekkende economie.


Groei

De groei komt met name uit het kleinbedrijf (drie tot tien werknemers). Het aantal bedrijven in het kleinbedrijf, zal naar verwachting met 1,1% groeien naar ongeveer 139.500 bedrijven. Ook hier wordt vooral een sterke groei verwacht in de zakelijke dienstverlening.


Meer informatie

Syn-Quenta is het economisch forecast model van Baken Adviesgroep. Syn-Quenta maakt gedetailleerde voorspellingen voor onder andere omzet, bedrijfsaantallen, werknemersaantallen en loonsommen voor 18 sectoren en 50 branches in de Nederlandse economie. Als u interesse heeft in de voorspellingen van Syn-Quenta en wat deze kunnen betekenen voor uw organisatie kunt u mailen naar info@bakenadviesgroep.nl.


Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
27-03-2019 //
Aan het woord: Anna Buijsman

Anna is Data Specialist bij Baken.

20-03-2019 //
Loonsom groeit komende jaren minder hard

Dit blijkt uit ons recent gepubliceerde Marktrapport Inkomen 2019.

15-02-2019 //
Aan het woord: Lucas Berndsen

Wat doet een Junior Business Analist bij Baken

30-01-2019 //
Bluepaper Expertgroep ‘Payments in SmartHome’ nu te downloaden!

Hoe ziet de payment en customer journey eruit in het opkomende SmartHome ecoysteem? En wat betekent dit voor producenten, retailers maar ook verzekeraars?