Apple in de verzekeringsmarkt

Aan de hand van deze applicaties gaat de verzekeraar gepersonaliseerde polissen aanbieden en de gezondheid van de verzekerde van dichtbij monitoren.

De data die door de apparaten van verzameld wordt, gaat de verzekeraar gebruiken als kracht achter dit klantprogramma. Zo worden klanten bijvoorbeeld via hun smartphones herinnert wanneer zij medicijnen moeten nemen.

De applicatie en het programma dat daar omheen wordt gebouwd gaat Aetna aanbieden. In de eerste instantie aan zowel grote bedrijven als individuele consumenten. De Apple Watch kan met korting worden aangeschaft bij het afsluiten van een verzekering. De CEO van Aetna heeft aangegeven dat zij in de toekomst de rol van smartwatches en smartphones in hun verzekeringsproducten verder willen uitbreiden.

De eerste stap van de tech-gigant in de verzekeringsmarkt is hiermee gezet. In de verzekeringsmarkt wordt al langer gesproken over eventuele toetreding van bedrijven als Google. Apple zegt “thrilled” te zijn dat hun producten gebruikt gaan worden voor een persoonlijk medische platform. Het partnerschap met Aetna lijkt een voorzichtig begin te zijn van Apple Insurance.


Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van dit artikel een vraag of wilt u in het algemeen meer weten over welke diensten wij bieden? Dan kunt u te allen tijden mailen naar info@bakenadviesgroep.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
20-06-2019 // Rapporten
Consumptie huishoudens toenemende drijver achter bbp-groei

Door de afnemende Nederlandse export moet de bbp-groei met toenemende mate worden gedragen door consumptie van huishoudens. De relatie tussen woningmarkt en consumptie vormt een belangrijk risico voor deze groei.

14-06-2019 // Rapporten
DNB: Markt motor WA toont voorzichtig herstel

De markt voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen motorvoertuigen lijkt richting een voorzichtig herstel te gaan. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportages van verzekeraars aan DNB.

13-06-2019 // Actueel
InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade heeft de oversteek naar Europa gemaakt, zo meldt de de Amerikaanse InsurTech via Twitter. Vanaf afgelopen dinsdag is de verzekeraar actief in Duitsland.

11-06-2019 // Wij zijn Baken
Aan het woord: Jorrim Prins

Jorrim werkt als Junior Data Analist bij Baken.