Apple in de verzekeringsmarkt

Aan de hand van deze applicaties gaat de verzekeraar gepersonaliseerde polissen aanbieden en de gezondheid van de verzekerde van dichtbij monitoren.

De data die door de apparaten van verzameld wordt, gaat de verzekeraar gebruiken als kracht achter dit klantprogramma. Zo worden klanten bijvoorbeeld via hun smartphones herinnert wanneer zij medicijnen moeten nemen.

De applicatie en het programma dat daar omheen wordt gebouwd gaat Aetna aanbieden. In de eerste instantie aan zowel grote bedrijven als individuele consumenten. De Apple Watch kan met korting worden aangeschaft bij het afsluiten van een verzekering. De CEO van Aetna heeft aangegeven dat zij in de toekomst de rol van smartwatches en smartphones in hun verzekeringsproducten verder willen uitbreiden.

De eerste stap van de tech-gigant in de verzekeringsmarkt is hiermee gezet. In de verzekeringsmarkt wordt al langer gesproken over eventuele toetreding van bedrijven als Google. Apple zegt “thrilled” te zijn dat hun producten gebruikt gaan worden voor een persoonlijk medische platform. Het partnerschap met Aetna lijkt een voorzichtig begin te zijn van Apple Insurance.


Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van dit artikel een vraag of wilt u in het algemeen meer weten over welke diensten wij bieden? Dan kunt u te allen tijden mailen naar info@bakenadviesgroep.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
05-08-2019 // Actueel
Post- en pakketbezorgers stoppen 25 keer per dag

In 2018 maakten Nederlandse bedrijfsbestelauto’s in totaal 813 miljoen stops. Het aantal bestelauto's neemt toe door de groeiende populariteit van ecommerce.

24-07-2019 // Actueel
Zorgen om groei letselschade platformwerkers

De platformeconomie zit in de lift. Maar met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

18-07-2019 // Data
Autodiefstal top-5: juni 2019

Welke auto's werden er in juni het meest gestolen? Je leest het hier.

16-07-2019 // Rapporten
Marktrapport Schade en Inkomen: eerste updates nu verkrijgbaar!

De eerste updates van onze Marktrapport Schade en Inkomen 2019 zijn nu beschikbaar.