Apple in de verzekeringsmarkt

Aan de hand van deze applicaties gaat de verzekeraar gepersonaliseerde polissen aanbieden en de gezondheid van de verzekerde van dichtbij monitoren.

De data die door de apparaten van verzameld wordt, gaat de verzekeraar gebruiken als kracht achter dit klantprogramma. Zo worden klanten bijvoorbeeld via hun smartphones herinnert wanneer zij medicijnen moeten nemen.

De applicatie en het programma dat daar omheen wordt gebouwd gaat Aetna aanbieden. In de eerste instantie aan zowel grote bedrijven als individuele consumenten. De Apple Watch kan met korting worden aangeschaft bij het afsluiten van een verzekering. De CEO van Aetna heeft aangegeven dat zij in de toekomst de rol van smartwatches en smartphones in hun verzekeringsproducten verder willen uitbreiden.

De eerste stap van de tech-gigant in de verzekeringsmarkt is hiermee gezet. In de verzekeringsmarkt wordt al langer gesproken over eventuele toetreding van bedrijven als Google. Apple zegt “thrilled” te zijn dat hun producten gebruikt gaan worden voor een persoonlijk medische platform. Het partnerschap met Aetna lijkt een voorzichtig begin te zijn van Apple Insurance.


Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van dit artikel een vraag of wilt u in het algemeen meer weten over welke diensten wij bieden? Dan kunt u te allen tijden mailen naar info@bakenadviesgroep.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
30-01-2019 //
Bluepaper Expertgroep ‘Payments in SmartHome’ nu te downloaden!

Hoe ziet de payment en customer journey eruit in het opkomende SmartHome ecoysteem? En wat betekent dit voor producenten, retailers maar ook verzekeraars?

29-01-2019 //
Welke auto's werden er in 2018 het meest gestolen?​

Dé cijfers over autodiefstal van het afgelopen jaar.

16-01-2019 //
Aan het woord: Daniël Koudijs

Hoe is het om Manager bij Baken te zijn?

09-01-2019 //
Aan het einde van wintersportseizoen meer kans op botbreuken!

Cijfers en inzichten over letselschade tijdens wintersport