Het belang van financiële intermediairs 2020

Baken Adviesgroep en Adviesbureau Fred de Jong hebben in 2012 hun gezamenlijke expertise gebundeld. Dit heeft geleid tot de totstandkoming van het rapport ‘Marktraming Financiële Intermediairs 2016’. Het rapport bevatte een analyse van de ontwikkelingen waarmee financiële intermediairs werden geconfronteerd.

De voorspelling destijds was dat in 2016 de markt uit 7.000 financiële intermediairs zou bestaan. Op 1 januari 2016 stonden bij de AFM 6.880 als vergunninghouder geregistreerd. Deze voorspelling en correcte uitkomst leidde tot het initiatief voor een vervolg onderzoek.

Voor het jaar 2020 hebben Baken Adviesgroep en Fred de Jong een nieuwe analyse gemaakt van de marktontwikkelingen. Net als in het vorige onderzoek is gekeken naar de gevolgen van deze ontwikkelingen voor de omvang én het belang van financiële intermediairs.


Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van dit artikel een vraag of wilt u in het algemeen meer weten over welke diensten wij bieden? Dan kunt u te allen tijden mailen naar info@bakenadviesgroep.nl.

Het rapport wordt door Baken Adviesgroep en Fred de Jong in eigen beheer opgesteld en is vanaf begin juni beschikbaar. De kosten van het rapport bedragen € 295,- exclusief 21% BTW. Voor het opvragen van het rapport of voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@bakenadviesgroep.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
20-06-2019 // Rapporten
Consumptie huishoudens toenemende drijver achter bbp-groei

Door de afnemende Nederlandse export moet de bbp-groei met toenemende mate worden gedragen door consumptie van huishoudens. De relatie tussen woningmarkt en consumptie vormt een belangrijk risico voor deze groei.

14-06-2019 // Rapporten
DNB: Markt motor WA toont voorzichtig herstel

De markt voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen motorvoertuigen lijkt richting een voorzichtig herstel te gaan. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportages van verzekeraars aan DNB.

13-06-2019 // Actueel
InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade heeft de oversteek naar Europa gemaakt, zo meldt de de Amerikaanse InsurTech via Twitter. Vanaf afgelopen dinsdag is de verzekeraar actief in Duitsland.

11-06-2019 // Wij zijn Baken
Aan het woord: Jorrim Prins

Jorrim werkt als Junior Data Analist bij Baken.