InsurTech is de toekomst

Het gaat hierbij onder meer om nieuwe producten en diensten maar ook om nieuwe distributiemodellen.

Deze groep innovaties krijgt veel aandacht en ondersteuning: zowel het aantal startups als de financiering die zij ontvangen kent een sterke groei. Is deze opkomende sector enkel een zogenaamd disruptieve hype? Of gaan deze innovaties het verzekeringsmodel blijvend vernieuwen?

Met het oog op de toekomst geloven wij dat deze sector zowel kansen als bedreigingen biedt voor bestaande spelers in de verzekeringsmarkt. Als kennispartij binnen deze markt volgen wij deze ontwikkelingen op de voet. De innovaties die InsurTech voortbrengt bevatten relevante lessen voor verzekeraars, tussenpersonen en overige partijen in de verzekeringsmarkt. Echter, de bestaande dynamiek van de sector bemoeilijkt de grip van gevestigde partijen op deze soorten innovaties. Vanuit dit perspectief vormt Baken Adviesgroep een schakel tussen onze partners, de verzekeraars, en de InsurTechsector.

Onze eerste stap is de release van de Baken InsurTech Whitepaper. Deze Whitepaper heeft als primair doel het analyseren van InsurTech’s (potentiele) impact op de business van verzekeraars en overige traditionele spelers in de verzekeringsmarkt. Ter onderbouwing van deze analyse bevat de paper een evaluatie van relevante trends en innovaties in het InsurTech landschap. De paper bevat ook case studies en een inkijk in de financiering van de startups.

In aanloop naar de release van de Baken InsurTech Whitepaper fungeert deze pagina als portaal waarmee Baken Adviesgroep u regelmatig een perspectief zal bieden op de essentiële ontwikkelingen binnen de sector, as they are happening. InsurTech is een sector die ook in Nederland niet genegeerd mag worden door de gevestigde verzekeringsmarkt. Baken Adviesgroep leidt u graag de weg.

Meer informatie

Op korte termijn verschijnt eerst de executive summary, de volledige paper volgt in een later stadium. Beiden zullen te verkrijgen zijn via dit blog en de website van Baken Adviesgroep. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via: info@bakenadviesgroep.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
05-08-2019 // Actueel
Post- en pakketbezorgers stoppen 25 keer per dag

In 2018 maakten Nederlandse bedrijfsbestelauto’s in totaal 813 miljoen stops. Het aantal bestelauto's neemt toe door de groeiende populariteit van ecommerce.

24-07-2019 // Actueel
Zorgen om groei letselschade platformwerkers

De platformeconomie zit in de lift. Maar met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

18-07-2019 // Data
Autodiefstal top-5: juni 2019

Welke auto's werden er in juni het meest gestolen? Je leest het hier.

16-07-2019 // Rapporten
Marktrapport Schade en Inkomen: eerste updates nu verkrijgbaar!

De eerste updates van onze Marktrapport Schade en Inkomen 2019 zijn nu beschikbaar.