Langdurig ziekteverzuim duurder dan verwacht

Een zieke werknemer kost gemiddeld € 230 per dag, dat is ruim anderhalf keer meer dan werkgevers verwachten. Slechts 36% van de bedrijven maakt zich hier zorgen over terwijl maar liefst 29% van de ondervraagde bedrijven het afgelopen jaar te maken heeft gehad met langdurig ziekteverzuim.

Maar 3% van de bedrijven ligt wakker met zorgen over langdurig zieke werknemers. Kleine bedrijven, met minder dan 10 werknemers, maken zich het minst zorgen over verzuim, wat opvallend is aangezien juist in kleine bedrijven de impact groot is. Dit met name op de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Grote bedrijven (bedrijven met meer dan 100 werknemers) maken zich het meest zorgen. Dit is niet geheel onterecht aangezien langdurig ziekteverzuim daar met 67% meer dan drie keer zo vaak voorkomt dan bij kleine bedrijven, wat hier in ongeveer 21% van de gevallen mee te maken heeft.


Bovenstaande tekst is een korte samenvatting van een onderzoek over ziekteverzuim gemaakt door Baken Adviesgroep in opdracht van Delta Lloyd.

Op basis van het onderzoek heeft Delta Lloyd de whitepaper Omgaan met verzuim en de infographic Waarom regie op ziekteverzuim verstandig is gemaakt.

Heeft u vragen over het rapport of wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen via: info@bakenadviesgroep.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
20-06-2019 // Rapporten
Consumptie huishoudens toenemende drijver achter bbp-groei

Door de afnemende Nederlandse export moet de bbp-groei met toenemende mate worden gedragen door consumptie van huishoudens. De relatie tussen woningmarkt en consumptie vormt een belangrijk risico voor deze groei.

14-06-2019 // Rapporten
DNB: Markt motor WA toont voorzichtig herstel

De markt voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen motorvoertuigen lijkt richting een voorzichtig herstel te gaan. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportages van verzekeraars aan DNB.

13-06-2019 // Actueel
InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade heeft de oversteek naar Europa gemaakt, zo meldt de de Amerikaanse InsurTech via Twitter. Vanaf afgelopen dinsdag is de verzekeraar actief in Duitsland.

11-06-2019 // Wij zijn Baken
Aan het woord: Jorrim Prins

Jorrim werkt als Junior Data Analist bij Baken.