Langdurig ziekteverzuim duurder dan verwacht

Een zieke werknemer kost gemiddeld € 230 per dag, dat is ruim anderhalf keer meer dan werkgevers verwachten. Slechts 36% van de bedrijven maakt zich hier zorgen over terwijl maar liefst 29% van de ondervraagde bedrijven het afgelopen jaar te maken heeft gehad met langdurig ziekteverzuim.

Maar 3% van de bedrijven ligt wakker met zorgen over langdurig zieke werknemers. Kleine bedrijven, met minder dan 10 werknemers, maken zich het minst zorgen over verzuim, wat opvallend is aangezien juist in kleine bedrijven de impact groot is. Dit met name op de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Grote bedrijven (bedrijven met meer dan 100 werknemers) maken zich het meest zorgen. Dit is niet geheel onterecht aangezien langdurig ziekteverzuim daar met 67% meer dan drie keer zo vaak voorkomt dan bij kleine bedrijven, wat hier in ongeveer 21% van de gevallen mee te maken heeft.


Bovenstaande tekst is een korte samenvatting van een onderzoek over ziekteverzuim gemaakt door Baken Adviesgroep in opdracht van Delta Lloyd.

Op basis van het onderzoek heeft Delta Lloyd de whitepaper Omgaan met verzuim en de infographic Waarom regie op ziekteverzuim verstandig is gemaakt.

Heeft u vragen over het rapport of wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen via: info@bakenadviesgroep.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
27-03-2019 //
Aan het woord: Anna Buijsman

Anna is Data Specialist bij Baken.

20-03-2019 //
Loonsom groeit komende jaren minder hard

Dit blijkt uit ons recent gepubliceerde Marktrapport Inkomen 2019.

15-02-2019 //
Aan het woord: Lucas Berndsen

Wat doet een Junior Business Analist bij Baken

30-01-2019 //
Bluepaper Expertgroep ‘Payments in SmartHome’ nu te downloaden!

Hoe ziet de payment en customer journey eruit in het opkomende SmartHome ecoysteem? En wat betekent dit voor producenten, retailers maar ook verzekeraars?