Negatieve gevolgen voor textielindustrie door Brexit

Door de onzekerheid over welke invloed de Brexit zal hebben op de Britse economie is de pond flink onderuit gegaan. Omdat het Verenigd Koninkrijk een bijzonder belangrijke handelspartner is in deze sector heeft dit bijzonder negatieve gevolgen voor betreffende industrie.

Uit voorspellingen van Syn-Quenta, ons economische voorspellingsmodel, wordt verwacht dat in 2016 de omzet nog met 0,3% zal stijgen. Dit heeft voornamelijk te maken met een goed eerste halfjaar. In 2015 maakte de textielsector nog een omzet groei van 3,5%. In de eerste twee kwartalen heeft de sector respectievelijk 6,3% en 7,4% meer omzet gedraaid in vergelijking met dezelfde kwartalen één jaar geleden. Dit herstel wordt door de Brexit teniet gedaan.

Wij voorspellen dat tot 2018 de textielindustrie veel hinder zal ondervinden van de Brexit. In 2017 wordt een omzetkrimp van 2,8% verwacht. De Brexit zal ook negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid (fte) en het aantal bedrijven. De verwachting is dat in 2017 het aantal fte daalt met 5,6% en het aantal bedrijven met 5,9%. Syn-Quenta voorspelt dat vanaf 2018 langzaam een herstel zal plaatsvinden.


Meer informatie

Syn-Quenta is het economisch forecast model van Baken adviesgroep. Syn-Quenta maakt gedetailleerde voorspellingen voor onder andere omzet, bedrijfsaantallen, werknemersaantallen en loonsommen voor 18 sectoren en 50 branches in de Nederlandse economie. Als u interesse heeft in de voorspellingen van Syn-Quenta en wat deze kunnen doen voor uw organisatie kunt u mailen naar info@bakenadviesgroep.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
27-03-2019 //
Aan het woord: Anna Buijsman

Anna is Data Specialist bij Baken.

20-03-2019 //
Loonsom groeit komende jaren minder hard

Dit blijkt uit ons recent gepubliceerde Marktrapport Inkomen 2019.

15-02-2019 //
Aan het woord: Lucas Berndsen

Wat doet een Junior Business Analist bij Baken

30-01-2019 //
Bluepaper Expertgroep ‘Payments in SmartHome’ nu te downloaden!

Hoe ziet de payment en customer journey eruit in het opkomende SmartHome ecoysteem? En wat betekent dit voor producenten, retailers maar ook verzekeraars?