Syn-Quenta: gedetailleerde voorspelling voor de Nederlandse economie

Deze prognoses bevatten onder andere informatie met betrekking tot omzet, aantal bedrijven naar bedrijfsgrootte, aantal werknemers (vast en flex), aantal zelfstandigen en loonsommen. Syn-Quenta vormt de basis van onze eigen modellen voor de zakelijke verzekeringsmarkten. Daarnaast kunt u ook zelf de cijfers van Syn-Quenta afnemen, deze worden per kwartaal geüpdatet.

Ten grondslag aan deze prognoses liggen uitgebreide modellen voor de omzet of toegevoegde waarde van 50 branches die samen 18 sectoren vormen. Voor de prognoses gebruiken wij meer dan 100 variabelen die wij nauwkeurig hebben uitgezocht op logische causaliteit en statistische significantie. Hiermee hebben wij zeer nauwkeurige modellen ontwikkeld voor alle sectoren in de Nederlandse economie. Wij zijn in staat om, aan de hand van een persoonlijke behoefte, verschillende gedetailleerde voorspellingen te leveren.

Volgens onze voorspellingen beleeft de zakelijke dienstverlening in 2016 en 2017 een zeer goed jaar. Deze zal naar onze verwachting respectievelijk met 5 tot 6% stijgen in 2016 en met 4 tot 5% stijgen in 2017. Dit heeft voornamelijk te maken met groei in de consultancy-, uitzendbranche en reisbureaus.

Ook zal naar onze verwachting de ICT hard blijven groeien. Deze sector zal in 2016 en 2017 met 3 tot 4% groeien. De telecombranche binnen deze sector blijft achter in de groei. Voor deze branche verwachten wij een lichte daling. Deze daling is naar verwachting echter wel minder dan in voorgaande jaren.

Meer informatie

Indien u geïnteresseerd bent in Syn-Quenta of op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen van dit project kunt u contact opnemen via info@bakenadviesgroep.nl. Heeft u naar aanleiding van dit artikel een andere vraag of wilt u in het algemeen meer weten over welke diensten wij bieden? Dan horen wij dit graag via eerdergenoemd mailadres.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
27-03-2019 //
Aan het woord: Anna Buijsman

Anna is Data Specialist bij Baken.

20-03-2019 //
Loonsom groeit komende jaren minder hard

Dit blijkt uit ons recent gepubliceerde Marktrapport Inkomen 2019.

15-02-2019 //
Aan het woord: Lucas Berndsen

Wat doet een Junior Business Analist bij Baken

30-01-2019 //
Bluepaper Expertgroep ‘Payments in SmartHome’ nu te downloaden!

Hoe ziet de payment en customer journey eruit in het opkomende SmartHome ecoysteem? En wat betekent dit voor producenten, retailers maar ook verzekeraars?