Top-5 snelst groeiende branches 2017

Om te helpen focussen op welke branches u moet richten presenteert Baken Adviesgroep haar verwachtingen voor de top-5 snelst groeiende branches van 2017. Onze verwachtingen worden gepresenteerd in de onderstaande tabel:

Uitzendbranche

Zoals te verwachten vallen veel van de branches onder de zakelijke dienstverlening. De zakelijke dienstverlening is een sector die traditioneel zeer conjunctuur gevoelig is en als zodanig veel profijt heeft van een aantrekkende economie. De uitzendbranche is een sector die zeer gevoelig is voor bewegingen op de arbeidsmarkt. Met een aantrekkende economie trekt de arbeidsmarkt ook aan. Hiermee hersteld de uitzendbranche zich verder in 2015 en werd er een groei van 10,7% gerealiseerd.


Hotels

De hotel branche als verrassende tweede in het rijtje. Wij verwachten goede tijden voor deze sector. Het toerisme in Nederland stijgt, met name in de omgeving van Amsterdam. Hiermee stijgt het aantal overnachtingen in hotels, in 2015 is er een groei 6,4% gerealiseerd.


Advies in bedrijfsvoering

Advies in bedrijfsvoering is gevoelig voor de veranderingen in de bedrijvigheid met name in de dienstverlening. Gezien de stijging in de investering in de dienstverlenende sectoren wordt ook een sterke stijging in deze branche verwacht. In 2015 is er een groei van 6,9% gerealiseerd.


Overige zakelijke dienstverlening

Overige zakelijke dienstverlening is een vergaarbak van verschillende type bedrijven. Deze groep omvat o.a. callcenters, administratieve bedrijven, bedrijven voor het organiseren van congressen en andere exposities en veilingbedrijven. Deze branche profiteert o.a. van stijgende prijzen in de zakelijke dienstverlening. Er wordt ook geprofiteerd van de aantrekkende economie met de daarbij behorende consumpties van consumenten en bedrijven. In 2015 werd er een groei van 8,8% gerealiseerd.


Design, fotografie en vertaalbureaus

Design, fotografie en vertaalbureaus omvatten zeer uiteenlopende type bedrijven. Het fotografie onderdeel heeft veel baat bij dalende prijzen (van bijvoorbeeld apparatuur en het laten ontwikkelen van foto’s) waardoor het een stuk betaalbaarder wordt voor bedrijven en consumenten om fotografen in te huren. De branche in haar algemeenheid profiteert van aantrekkende investeringen. In 2015 werd in deze branche een omzetstijging van 9,0% gerealiseerd.


Meer informatie

Syn-Quenta is het economisch forecast model van Baken Adviesgroep. Syn-Quenta maakt gedetailleerde voorspellingen voor onder andere omzet, bedrijfsaantallen, werknemersaantallen en loonsommen voor 18 sectoren en 50 branches in de Nederlandse economie. Als u interesse heeft in de voorspellingen van Syn-Quenta en wat deze kunnen doen voor uw organisatie kunt u mailen naar info@bakenadviesgroep.nl.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
20-06-2019 // Rapporten
Consumptie huishoudens toenemende drijver achter bbp-groei

Door de afnemende Nederlandse export moet de bbp-groei met toenemende mate worden gedragen door consumptie van huishoudens. De relatie tussen woningmarkt en consumptie vormt een belangrijk risico voor deze groei.

14-06-2019 // Rapporten
DNB: Markt motor WA toont voorzichtig herstel

De markt voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen motorvoertuigen lijkt richting een voorzichtig herstel te gaan. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportages van verzekeraars aan DNB.

13-06-2019 // Actueel
InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade heeft de oversteek naar Europa gemaakt, zo meldt de de Amerikaanse InsurTech via Twitter. Vanaf afgelopen dinsdag is de verzekeraar actief in Duitsland.

11-06-2019 // Wij zijn Baken
Aan het woord: Jorrim Prins

Jorrim werkt als Junior Data Analist bij Baken.