Een terugblik op 2018

Met de kerst in zicht is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. En, we hebben een paar mooie projecten mogen doen! Al zeggen we het zelf.


Hieronder een opsomming van onze hoogtepunten:
  • In 2018 hebben we een flink aantal nieuwe talenten toegevoegd aan ons team. Dit bracht niet alleen meer nieuwe kennis, maar ook gezelligheid op de werkvloer met zich mee. Maak kennis met onze nieuwe teamleden op onze team-pagina.
  • In samenwerking met schade-expert CED publiceerden we het Trendrapport Mobility. Dit rapport bevat concrete cijfers en de laatste trends en ontwikkelingen in de Motorbranche. Op deze pagina is meer informatie te vinden over het Trendrapport Mobility.
  • In opdracht van Kiwa SCM ontwikkelden we afgelopen jaar het Diefstalmeter Magazine. Het magazine is een analyse van de diefstal- en inbraakcijfers over 2017. Uit ons onderzoek blijkt onder andere dat autodiefstal alleen al goed is voor €197 miljoen aan schade in 2017. De automerken met het grootste aandeel in deze schadelast zijn Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes-Benz en Opel. Bekijk hier het gehele magazine.
  • In aansluiting op het Diefstalmeter Magazine lanceerden we ook de Diefstalmeter. Vanaf nu is het mogelijk om via www.diefstalmeter.nl aan de hand van het kenteken of merk, type en bouwjaar van de auto een diefstalrisico in te schatten. De diefstalcijfers die zijn opgenomen in de Diefstalmeter zijn verkregen via het RDW. Baken Adviesgroep heeft de diefstalcijfers geanalyseerd en een risicomodel ontwikkeld dat deze cijfer omzet tot een inschatting van het diefstalrisico voor voertuigen mét en zonder beveiligingscertificaat. Vooralsnog bevat de tool enkel cijfers over personenauto's met een bouwjaar van 2008 of hoger.
  • Onze manager Daniel Koudijs heeft afgelopen jaar deelgenomen aan de expertgroep SmartHome Payments van digital commerce-platform ShoppingTomorrow. Binnen deze groep wordt de focus gelegd op de vraag: ‘Hoe kopen consumenten binnen het ideale SmartHome ecosysteem?’. Op 23 & 24 januari 2019 worden tijdens de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht de eindresultaten van een jaar lang onderzoek gepubliceerd.
Bron: Created by Rawpixel.com - Freepik.com

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
09-01-2019 //
Aan het einde van wintersportseizoen meer kans op botbreuken!

Cijfers en inzichten over letselschade tijdens wintersport

17-12-2018 //
Een terugblik op 2018

Onze hoogtepunten van het afgelopen jaar.

21-11-2018 // Rapporten
Het Marktrapport Schade komt er weer aan!

Hét jaarlijkse overzicht en naslagwerk voor de schadeverzekeringsmarkt.

31-10-2018 // Rapporten
Schadelast Brandmarkt in 2018 in de lift

Na een positief 2017 lijkt de schadelast in 2018 weer hoger uit te vallen.