Het Marktrapport Schade komt er weer aan!


Ook voor het jaar 2019 publiceert Baken Adviesgroep het Marktrapport Schade en het Marktrapport Inkomen. Hét jaarlijkse overzicht en naslagwerk voor de verzekeringsmarkt. In deze rapporten bieden we een compleet marktbeeld
van premievolumes, marktspelers en economisch onderbouwde prognoses.

Ons team is inmiddels hard aan het werk, want de releasedatum voor het Marktrapport Schade staat bijna voor de deur. Het Marktrapport Inkomen zal begin volgend jaar ook verschijnen.

Voor het Marktrapport Schade zijn de jaarlijkse toezichtcijfers van DNB als uitgangsbasis gebruikt. Vanuit eigen marktonderzoek en economische modellen schetsen wij context bij deze cijfers, corrigeren we voor de partijen die niet aan de DNB rapporteren en leveren we uitgebreide prognoses voor de komende jaren.


Wat kunt u in het Marktrapport Schade 2019 verwachten?

 • laatste ontwikkelingen op de Nederlandse Schadeverzekeringsmarkt;
 • concurrentiepositie van de concerns;
 • marktaandelen van de concerns;
 • macro-economische analyses;
 • disruptieve trends;
 • kwantitatief onderbouwde prognose van het premievolume voor de komende vijf jaar per productgroep.


Nieuw dit jaar!

 • Uitgebreid marktonderzoek naar de TOTALE Schademarkt.
  Uit ons marktonderzoek blijkt dat het premievolume dat buiten de officiële DNB-statistieken valt meer dan 20% van de Schademarkt bedraagt! Gelukkig zijn wij de ontbrekende puzzelstukjes gaan verzamelen en schetsen we daarmee als enige het échte totaalbeeld van de markt.
 • De module Updates is vernieuwd!
  U ontvangt nu niet alleen twee rapportupdates per jaar, maar ook een update van de dataset. Zo beschikt u het hele jaar door over de meest actuele sectordata en prognoses!


Het Marktrapport Schade bieden we in 5 verschillende modules aan, waarvan u zelf kunt bepalen welke u afneemt. Op deze manier sluit het rapport het best aan op de marktinformatie die u zoekt.

Benieuwd naar een verdere toelichting van de modules, een voorbeeld van een inhoudsopgave en de pricing van het Marktrapport Schade 2019? Al deze informatie vindt u op de pagina Marktrapport Schade 2019.

Nieuwsgierig naar meer informatie over ons jaarlijkse Marktrapport Schade & Inkomen? Bekijk dan hier de algemene informatiepagina.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
27-03-2019 //
Aan het woord: Anna Buijsman

Anna is Data Specialist bij Baken.

20-03-2019 //
Loonsom groeit komende jaren minder hard

Dit blijkt uit ons recent gepubliceerde Marktrapport Inkomen 2019.

15-02-2019 //
Aan het woord: Lucas Berndsen

Wat doet een Junior Business Analist bij Baken

30-01-2019 //
Bluepaper Expertgroep ‘Payments in SmartHome’ nu te downloaden!

Hoe ziet de payment en customer journey eruit in het opkomende SmartHome ecoysteem? En wat betekent dit voor producenten, retailers maar ook verzekeraars?