​Nieuwe prognoses voor Schade & Inkomen

De eerste update van ons Marktrapport Schade en Marktrapport Inkomen is verschenen! Ieder jaar publiceren we de Marktrapporten na het verschijnen van de nieuwe DNB-cijfers. Dit zijn uitgebreide rapporten over de stand van de verzekeringsmarkt en verschillende aanbieders. De Marktrapporten bevat ook prognoses voor zowel het lopende jaar als de vijf jaar daarop.

Gedurende het jaar stellen we deze prognoses bij aan de aan de hand van de laatste cijfers. De herziene prognoses presenteren we in de Marktrapport Updates, welke een paar keer per jaar verschijnen. Zo beschikken onze klanten altijd over up-to-date marktinformatie en prognoses op basis van de meest recente data.

In de nieuwste Marktrapport Schade Update zien we de volgende trends:

  • Het stijgend aantal verkopen van personenauto’s, bestelauto’s en ook vrachtwagens zorgt voor een verbetering van de groeiverwachting in de Motormarkt.
  • De bloei van de woningmarkt lijkt de Opstal- en Inboedelmarkten ten goede te komen. Ook op zakelijk vlak zorgt het toenemend aantal bedrijfspanden voor een groei van het premievolume in de Brand Bedrijven markt.

In de Markrapport Inkomen Update zien we het volgende:

  • In de AOV-markt blijft, op basis van de laatste cijfers, de dekkingsgraad onder zelfstandigen verder dalen, wat een negatief effect heeft op het premievolume voor de komende jaren.
  • Daarentegen lijkt het aantrekken van de economie een positief effect te hebben op het premievolume van de Ziekteverzuim en WIA-Aanvullend markten. De WGA-ERD markt ondergaat een grote verschuiving door de samenvoeging WGA-Vast en WGA-Flex.

Geïnteresseerd in de updates en het Marktrapport Schade of Inkomen? Zie onze webpagina of neem direct contact op via de chatfunctie rechtsonder!

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
05-08-2019 // Actueel
Post- en pakketbezorgers stoppen 25 keer per dag

In 2018 maakten Nederlandse bedrijfsbestelauto’s in totaal 813 miljoen stops. Het aantal bestelauto's neemt toe door de groeiende populariteit van ecommerce.

24-07-2019 // Actueel
Zorgen om groei letselschade platformwerkers

De platformeconomie zit in de lift. Maar met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

18-07-2019 // Data
Autodiefstal top-5: juni 2019

Welke auto's werden er in juni het meest gestolen? Je leest het hier.

16-07-2019 // Rapporten
Marktrapport Schade en Inkomen: eerste updates nu verkrijgbaar!

De eerste updates van onze Marktrapport Schade en Inkomen 2019 zijn nu beschikbaar.