InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade, de voornamelijk digitale inboedelverzekeraar, breidde zich afgelopen dinsdag uit naar Europa met de lancering van haar diensten in Duitsland. De Amerikaanse start-up haalde tot nu toe zo’n 480 miljoen aan investeringen op en liet een half jaar geleden al weten de overstap naar Europa te willen maken. Afgelopen april werd bekend dat Lemonade een kantoor in Amsterdam wilde openen. Hoewel het erop lijkt dat de Europese overstap nu vanuit de Nederlandse hoofdstad wordt geregeld- volgens de website van Lemonade is het Europese kantoor gelegen aan de Weesperstraat- is de verzekeraar nu alleen nog actief in Duitsland. Een verdere uitbreiding naar Nederland lijkt er wel aan te komen.


Policy 2.0
Een andere grote aankondiging die Lemonade dinsdag via Twitter deed, was de introductie van hun zogenaamde Policy 2.0. Met deze vernieuwde polis beoogt Lemonade de meestal ingewikkelde voorwaarden van de inboedelverzekering simpel en helder aan de klant over te brengen. De volgens Lemonade ‘radically simplified, modernized and digitized policy' is gemaakt in een ‘first-of-its-kind’ samenwerking tussen klanten, verzekeringsexperts en productmanagers. Daarnaast is de Policy 2.0 een open source project en kan het dus ook door andere bedrijven overgenomen worden.


Marktrapport Schade
Meer weten over disrupties in de verzekeringsmarkt? Ons Marktrapport Schade geeft u inzicht in relevante data en prognoses. Bekijk ons Marktrapport Schade 2019 of neem contact met ons op voor advies op maat.
Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
20-06-2019 // Rapporten
Consumptie huishoudens toenemende drijver achter bbp-groei

Door de afnemende Nederlandse export moet de bbp-groei met toenemende mate worden gedragen door consumptie van huishoudens. De relatie tussen woningmarkt en consumptie vormt een belangrijk risico voor deze groei.

14-06-2019 // Rapporten
DNB: Markt motor WA toont voorzichtig herstel

De markt voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen motorvoertuigen lijkt richting een voorzichtig herstel te gaan. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportages van verzekeraars aan DNB.

13-06-2019 // Actueel
InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade heeft de oversteek naar Europa gemaakt, zo meldt de de Amerikaanse InsurTech via Twitter. Vanaf afgelopen dinsdag is de verzekeraar actief in Duitsland.

11-06-2019 // Wij zijn Baken
Aan het woord: Jorrim Prins

Jorrim werkt als Junior Data Analist bij Baken.