InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade, de voornamelijk digitale inboedelverzekeraar, breidde zich afgelopen dinsdag uit naar Europa met de lancering van haar diensten in Duitsland. De Amerikaanse start-up haalde tot nu toe zo’n 480 miljoen aan investeringen op en liet een half jaar geleden al weten de overstap naar Europa te willen maken. Afgelopen april werd bekend dat Lemonade een kantoor in Amsterdam wilde openen. Hoewel het erop lijkt dat de Europese overstap nu vanuit de Nederlandse hoofdstad wordt geregeld- volgens de website van Lemonade is het Europese kantoor gelegen aan de Weesperstraat- is de verzekeraar nu alleen nog actief in Duitsland. Een verdere uitbreiding naar Nederland lijkt er wel aan te komen.


Policy 2.0
Een andere grote aankondiging die Lemonade dinsdag via Twitter deed, was de introductie van hun zogenaamde Policy 2.0. Met deze vernieuwde polis beoogt Lemonade de meestal ingewikkelde voorwaarden van de inboedelverzekering simpel en helder aan de klant over te brengen. De volgens Lemonade ‘radically simplified, modernized and digitized policy' is gemaakt in een ‘first-of-its-kind’ samenwerking tussen klanten, verzekeringsexperts en productmanagers. Daarnaast is de Policy 2.0 een open source project en kan het dus ook door andere bedrijven overgenomen worden.


Marktrapport Schade
Meer weten over disrupties in de verzekeringsmarkt? Ons Marktrapport Schade geeft u inzicht in relevante data en prognoses. Bekijk ons Marktrapport Schade 2019 of neem contact met ons op voor advies op maat.
Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
05-08-2019 // Actueel
Post- en pakketbezorgers stoppen 25 keer per dag

In 2018 maakten Nederlandse bedrijfsbestelauto’s in totaal 813 miljoen stops. Het aantal bestelauto's neemt toe door de groeiende populariteit van ecommerce.

24-07-2019 // Actueel
Zorgen om groei letselschade platformwerkers

De platformeconomie zit in de lift. Maar met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

18-07-2019 // Data
Autodiefstal top-5: juni 2019

Welke auto's werden er in juni het meest gestolen? Je leest het hier.

16-07-2019 // Rapporten
Marktrapport Schade en Inkomen: eerste updates nu verkrijgbaar!

De eerste updates van onze Marktrapport Schade en Inkomen 2019 zijn nu beschikbaar.