Noodweer: Nederland maakt de schade op

Hevige onweersbuien trokken gisteravond en begin van de nacht van zuidwest naar noordoost over ons land. Op verschillende plaatsen kwamen zeer zware windstoten van meer dan 100 km/uur voor. Van Noord-Frankrijk tot aan het Noordzeegebied werden zo’n 60.000 bliksemontladingen geregistreerd, zo meldt weeronline.nl. Nu maakt Nederland de schade op.


De schade in Nederland
De hevige onweersbuien trokken over het land in een brede strook van Noord-Holland en Friesland tot aan Noord-Limburg. De veiligheidsregio Ijsselland schreef op Twitter dat er ongeveer honderd meldingen over stormschade werden afgehandeld. De meeste schademeldingen uit deze regio kwamen van Deventer, Zaandam en Vollenhove. Er kwamen daarbij vooral veel meldingen binnen van omgewaaide bomen. Ook in de provincie Friesland waren er veel schademeldingen. Zo moest de brandweer uitrukken voor schuren die in de brand waren geraakt in Oosterwolde en Steggerda.


Omgewaaide bomen
De meeste schade in het land kwam door omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen. De brandweer van het Gelderse Rheden spreekt van een 'een zeer ernstige situatie'. Daar zijn niet alleen tientallen huizen en auto’s getroffen, maar is ook het dak van de kantine in het sportpark beschadigd. De totale omvang van de schade is daar nog niet bekend, zo meldt Omroep Gelderland. Ook het treinverkeer werd verstoord: tussen Apeldoorn en Deventer werd een bovenleiding door een grote boom geraakt. Het treinverkeer ondervindt daar ook vandaag nog hinder van.


Marktrapport Schade 2019
Benieuwd naar de impact van stormschade op de verzekeringsmarkt? Je leest het in ons Marktrapport Schade 2019. In juni publiceren wij een update. Meer weten? Neem contact met ons op of abonneer op onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie

Gerelateerd nieuws

externalId=bakenadviesgroep-detail-news-3.1.1&filter[active]=1
20-06-2019 // Rapporten
Consumptie huishoudens toenemende drijver achter bbp-groei

Door de afnemende Nederlandse export moet de bbp-groei met toenemende mate worden gedragen door consumptie van huishoudens. De relatie tussen woningmarkt en consumptie vormt een belangrijk risico voor deze groei.

14-06-2019 // Rapporten
DNB: Markt motor WA toont voorzichtig herstel

De markt voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekeringen motorvoertuigen lijkt richting een voorzichtig herstel te gaan. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportages van verzekeraars aan DNB.

13-06-2019 // Actueel
InsurTech Lemonade actief in Duitsland

Lemonade heeft de oversteek naar Europa gemaakt, zo meldt de de Amerikaanse InsurTech via Twitter. Vanaf afgelopen dinsdag is de verzekeraar actief in Duitsland.

11-06-2019 // Wij zijn Baken
Aan het woord: Jorrim Prins

Jorrim werkt als Junior Data Analist bij Baken.