Noodweer: Nederland maakt de schade op

Veel schademeldingen in Nederland na hevige onweersbuien.

Hevige onweersbuien trokken gisteravond en begin van de nacht van zuidwest naar noordoost over ons land. Op verschillende plaatsen kwamen zeer zware windstoten van meer dan 100 km/uur voor. Van Noord-Frankrijk tot aan het Noordzeegebied werden zo’n 60.000 bliksemontladingen geregistreerd, zo meldt weeronline.nl. Nu maakt Nederland de schade op.

 

De schade in Nederland

De hevige onweersbuien trokken over het land in een brede strook van Noord-Holland en Friesland tot aan Noord-Limburg. De veiligheidsregio Ijsselland schreef op Twitter dat er ongeveer honderd meldingen over stormschade werden afgehandeld. De meeste schademeldingen uit deze regio kwamen van Deventer, Zaandam en Vollenhove. Er kwamen daarbij vooral veel meldingen binnen van omgewaaide bomen. Ook in de provincie Friesland waren er veel schademeldingen. Zo moest de brandweer uitrukken voor schuren die in de brand waren geraakt in Oosterwolde en Steggerda.

 

Omgewaaide bomen

De meeste schade in het land kwam door omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen. De brandweer van het Gelderse Rheden spreekt van een ‘een zeer ernstige situatie’. Daar zijn niet alleen tientallen huizen en auto’s getroffen, maar is ook het dak van de kantine in het sportpark beschadigd. De totale omvang van de schade is daar nog niet bekend, zo meldt Omroep Gelderland. Ook het treinverkeer werd verstoord: tussen Apeldoorn en Deventer werd een bovenleiding door een grote boom geraakt. Het treinverkeer ondervindt daar ook vandaag nog hinder van.

 

Marktrapport Schade 2019

Benieuwd naar de impact van stormschade op de verzekeringsmarkt? Je leest het in ons Marktrapport Schade 2019. In juni publiceren wij een update. Meer weten? Neem contact met ons op of abonneer op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Groei in letselschade platformwerkers

Met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

Lees verder

Autodiefstal top-5: juni 2019

Highlights autodiefstal juni ’19 In de eerste zes maanden van 2019 werden er 3.540 voertuigen gestolen, in…

Lees verder

Uitgaven aan SmartHome beveiliging stijgen explosief

Steeds meer consumenten investeren in slimme beveiligingsapparatuur.

Lees verder
Naar het nieuws