Omzet Horeca daalt met meer dan de helft. 

Elke week publiceren we een opvallende grafiek uit ons Data-Platform. Het online Data-Platform bevat actuele data over de economie en verzekeringsmarkt en is onderdeel van onze marktrapporten.

What’s new:

De Horeca bereikt in het tweede kwartaal van 2020 een omzetdaling van meer dan 50% ten opzichte van het jaar ervoor.

 

Waarom is dit belangrijk:


De Horeca is door de coronacrisis zwaar getroffen. In het eerste kwartaal van 2020 zag de sector een omzetdaling van 14%. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat het tweede kwartaal een omzetdaling van meer dan 50% ten opzichte van het jaar ervoor laat zien. Nog nooit eerder zag de sector zo’n grote daling in de cijfers.

 

Wat zien we in de cijfers:

In het tweede kwartaal van 2019 bereikte de Horecasector een omzet van 134000. In het tweede kwartaal van 2020 was dit slechts 57000. Beweeg over de grafiek om de groeipercentages ten overstaan van het kwartaal ervoor te zien. Tot nu toe was april de slechtste maand voor de Horeca: vanaf dan is er weer licht herstel te zien.

 

Altijd up-to-date met het online Data-Platform 

Meer weten over de impact van de coronacrisis op uw sector of branche? Op ons online Data-Platform vindt u actuele cijfers over onder andere de totale economie, en branches als Industrie, Bouw, Horeca en Overheid & Zorg. Het Data-Platform is onderdeel van onze Marktrapporten. Afnemers van de marktrapporten krijgen nu gratis toegang tot het platform. Bekijk het Data-Platform voor meer informatie of neem contact met ons op

Wat vindt u op het Data-Platform?

Check Mark on Microsoft Eenvoudige, interactive dashboards geven een actueel en compleet overzicht van sectoren en branches.

Check Mark on Microsoft Data van grote sectoren zoals Bouw (SBI F), tot kleinere branches zoals Restaurants (SBI 561).

Check Mark on Microsoft Cijfers & prognoses over: Aantal bedrijven, Oprichtingen, Opheffingen, Faillisementen, Werknemers, Zelfstandigen, Omzet, Kosten, Lonen, Ziekteverzuim en meer.

Check Mark on Microsoft Groot aantal databronnen door ons verzameld, bewerkt, geanalyseerd en vertaald naar prognoses: direct voor  u beschikbaar op één plek.        

 

Ga naar het Data-Platform

Gerelateerde artikelen

Klantdata: oplossingen voor effectief gebruik

Externe markt- en klantdata en machine learning Om in te spelen op de markt is…

Lees verder

Omzet Horeca daalt met meer dan de helft

What’s new: De Horeca bereikt in het tweede kwartaal van 2020 een omzetdaling van meer…

Lees verder

Coronabesmettingen en ondernemersvertrouwen

Elke week publiceren wij in onze data-check nieuwe cijfers uit ons Data-Platform.

Lees verder
Naar het nieuws