Omzetverlies van meer dan 25% in de auto- en motorbranche.

Het tweede kwartaal van 2020 kent een omzetverlies van de motorbranche van 25 procent, zo meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.De omzet van de auto- en motorbranche kwam in het tweede kwartaal van 2020 ruim 25 procent lager uit dan het jaar ervoor, zo meldde het CBS vandaag op basis van nieuwe cijfers. De Motorbranche leed het minste verlies.  

Omzetverlies van de motorbranche en autobranche

De grootste gedupeerden van het coronavirus waren de importeurs van nieuwe personenauto’s. De omzet van deze deelbranche was volgens het CBS ruim 40 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2019. Ook werden er een stuk minder bedrijfswagens en bussen verkocht. In het tweede kwartaal van dit jaar nam de omzet van de zwaardere-bedrijfsautobranche met 26 procent af. De handel en reparatie van personenauto’s liet in het eerste kwartaal nog positieve cijfers zien, maar ook deze deelbranche zag in het tweede kwartaal een volumeverlies van 21 procent.

Motorbranche: verwachte volumedaling van -13% voor de komende 5 jaar 

Volgens de recente cijfers van het CBS zag de Motorbranche in het tweede kwartaal van 2020 minder verlies dan de andere branches: een daling van ‘slechts’ 6%. In het Kwartaalrapport Schade 2020 blijkt uit onze recessie-impactanalyse dat de Motorbranche een mogelijk verlies kan zien van 18% over de komende vijf jaren. De groottte van het volumeverlies hangt af van de mate van de economische recessie die wordt veroorzaakt door de pandemie. 

 

Kwartaalrapporten 2020 en het Data-Platform

De economische impact van de coronacrisis begint langzaam vorm te krijgen. In onze Kwartaalrapporten Schade en Inkomen publiceren wij analyses en prognoses over de impact van de coronacrisis op de Schade- en Inkomensmarkt. Op ons nieuwe Data-Platform, onderdeel van de Kwartaalrapporten vindt u de meest actuele cijfers omtrent de totale economie en sectoren als Zorg, Bouwnijverheid en Transport. 

Gerelateerde artikelen

Omzetverlies 25% in de auto- en motorbranche

Omzetverlies van de motorbranche en autobranche De grootste gedupeerden van het coronavirus waren de importeurs…

Lees verder

Hoeveel auto’s zijn er tijdens de coronaperiode gestolen?

Daling autodiefstallen in eerste maanden 2020 Het lijkt erop dat het coronavirus een gunstige invloed…

Lees verder

Minder autoverkoop, minder diefstallen

Scherpe daling autoverkoop Net zoals in april zagen alle Europese landen een scherpe daling in…

Lees verder
Naar het nieuws