Over Baken Adviesgroep

Onze focus ligt op groei in omvang, kennis en kunde. Als adviesbureau onderscheiden we ons door een jong en enthousiast team dat met klanten meedenkt en bouwt op vooruitstrevende data-analyses. Baken Adviesgroep staat voor:

  • Team: een unieke dynamiek tussen studenten, graduates en ervaren consultants.
Talentvolle studenten beginnen bij ons als parttimer en binnen een paar jaar groeit een selectie door tot ervaren analisten. Deze analisten brengen niet alleen vernieuwing met zich mee, maar zorgen ook voor een frisse en innovatieve kijk op de vraagstukken van onze klanten. Met de uitbreiding van de data-analytics skills in het team hebben we ook onze horizon verbreed: vanuit Verzekeringen zijn we ons steeds meer gaan richten op aangrenzende sectoren zoals Schadeherstelbedrijven en de Automotive-sector.

  • Data-driven: heldere visie op trends onderbouwd met vooruitstrevende analyses.
Aan de kern van onze werkzaamheden liggen data-management, data-verrijking en innovatieve analyses. Jarenlange ervaring met het uitvoeren van grootschalige enquêtes, het bouwen van macro-economische modellen en het gebruik van externe databronnen heeft ons tot ware data-experts gemaakt. In onze projecten brengen we deze verrijkte data samen met dat van klanten om tot een volledig beeld te komen. In onze analyses zijn we altijd op zoek naar nieuwe, slimme oplossingen en gebruiken we geavanceerde onderzoeksmethoden als machine learning.

  • Co-creatie: we werken niet voor, maar direct mét onze klanten.
Wij hechten veel belang aan het nauw samenwerken met een klant op structurele basis. Het concept van co-creatie is belangrijk: wij werken niet ‘in opdracht van' een klant maar bouwen een actieve samenwerking op, waarin de input van de klant gewaardeerd wordt. De klant wordt betrokken in de vraagstelling en algemene opzet van het onderzoek, wat zorgt voor direct bruikbare resultaten.

Door de korte lijnen en flexibele structuur binnen onze organisatie schakelen we snel bij nieuwe vragen. We ontlasten onze klant volledig met onze full-service aanpak, waarbij we alles in huis ontwikkelen: van rauwe data en analyse, tot tekstontwikkeling, rapportdesign, drukwerk en publicatie.
"Onze missie is big data ombuigen tot prognoses, adviezen en strategieën waarmee wij klanten handvatten bieden die leiden tot groei!"