Over Baken

Baken Adviesgroep is een adviesbureau met een uniek DNA van talentvolle studenten, data-analisten en ervaren consultants en bestuurders. Onze natuurlijke affiniteit met data, ons jonge karakter en onze focus op co-creatie met de opdrachtgever zorgen ervoor dat klanten bij ons waardevolle en innovatieve oplossingen vinden voor hun data-vraagstukken. 

Lees over ons

Over_Baken_Ons_Team

Team

Baken is een unieke dynamiek tussen studenten, graduates en ervaren consultants.

Ontmoet ons team
Over_Baken_Rapporten

Rapporten 

Onze rapporten zijn al jarenlang een begrip in de verzekeringsmarkt.

Bekijk de rapporten
Over_Baken_Diensten

Diensten

Wij leveren diensten op het gebied van van data-analyse en forecasting.

Bekijk onze diensten

Geschiedenis

Een kleine woonkamer aan de Prinsengracht: dat is waar Baken Adviesgroep begon. Na jarenlange ervaring bij onder andere Deloitte en Delta Lloyd besloot oprichter Laurens van Graafeiland voor zichzelf te beginnen. De kennis van de verzekeringsbranche was er. De vraag vanuit deze branche naar heldere marktinformatie ook. Zo werden de Marktrapporten voor de Schade en Inkomensverzekeringsmarkt een van de eerste producten van Baken Adviesgroep.

 

In 2014 begon Baken Adviesgroep met het aannemen van parttime studenten. Zo ook Daniël Koudijs, destijds een 3e-jaars economiestudent aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 bereikte Baken Adviesgroep een nieuw kruispunt. Laurens ging zich in toenemende mate bezighouden met zijn nieuwe bedrijf (Sustonable) en Daniël nam het stokje over. Er werd een duidelijke richting gekozen: het nieuwe Baken Adviesgroep focust zich op het leveren van inzichtelijke informatie en strategisch advies door gebruik te maken van de nieuwste data-analyse methoden.

Meer weten?

Baken Adviesgroep is een data- en adviesbureau met een frisse blik en vernieuwende analyses. Ons team is een mix van jong talent en ervaren consultants die vooruitdenken. Gedreven door de nieuwste toepassingen op het gebied van machine-learning leveren we onderzoeken en rapporten met een eigen kijk. Graag komen we met u in contact over de mogelijkheden.