Over Baken

Bij Baken zijn we op een missie om consulting en data science dichter bij elkaar te brengen. We bouwen een brug tussen het nieuwste talent en kennis van de universiteit en de vraagstukken van het bedrijfsleven.

Dit zit in het DNA van ons team: een unieke mix van talentvolle studenten, data scientists, consultants en ervaren bestuurders. Vanuit onze visie op economie en technologie, data expertise en focus op co-creatie leveren wij onze klanten waardevolle en innovatieve oplossingen en adviezen.

Lees over ons

Over_Baken_Ons_Team

Team

Baken is een unieke dynamiek tussen studenten, graduates en ervaren consultants en data scientists.

Ontmoet ons team
Data_Analysis_Baken

Consulting & Research 

Wij leveren onze klanten actueel en innovatief onderzoek, advies en data-oplossingen. Dit doen wij vanuit onze data expertise en visie op economie en technologie.

Meer over ons werk

Data-Platform

Ons eigen Data-Platform maakt het werk van marketing- en strategieafdelingen sneller en efficiënter door marktcijfers, forecasts en research van Baken op één centrale plek up-to-date samen te brengen.

Actuele data & analyses

Geschiedenis

Een kleine woonkamer aan de Prinsengracht: dat is waar Baken Adviesgroep begon. Na jarenlange ervaring bij onder andere Deloitte en Delta Lloyd besloot oprichter Laurens van Graafeiland voor zichzelf te beginnen. De kennis van de verzekeringsbranche was er. De vraag vanuit deze branche naar heldere marktinformatie ook. Zo werden de Marktrapporten voor de Schade en Inkomensverzekeringsmarkt een van de eerste producten van Baken Adviesgroep.

 

In 2014 begon Baken Adviesgroep met het aannemen van parttime studenten. Zo ook Daniël Koudijs, destijds een 3e-jaars economiestudent aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 bereikte Baken Adviesgroep een nieuw kruispunt. Laurens ging zich in toenemende mate bezighouden met zijn nieuwe bedrijf (Sustonable) en Daniël nam het stokje over. Er werd een duidelijke richting gekozen: het nieuwe Baken Adviesgroep focust zich op het leveren van inzichtelijke informatie en strategisch advies door gebruik te maken van de nieuwste data-analyse methoden.

Meer weten?

Baken Adviesgroep is een data- en adviesbureau met een frisse blik en vernieuwende analyses. Ons team is een mix van jong talent en ervaren consultants die vooruitdenken. Gedreven door de nieuwste toepassingen op het gebied van machine-learning leveren we onderzoeken en rapporten met een eigen kijk. Graag komen we met u in contact over de mogelijkheden.