Over Baken

Baken Adviesgroep is een marktonderzoek en consultancy bureau gericht op de verzekeringsmarkt en financiële sector.

Ons werk wordt gekenmerkt door een eigen visie op economische en technologische ontwikkelingen, onderbouwd vanuit data-driven onderzoek.

Deze visie en werkwijze zit in het DNA van ons team: een unieke mix van talentvolle studenten, data scientists, consultants en ervaren bestuurders.

Zo vormen wij een brug tussen nieuw talent en kennis van de universiteit en de vraagstukken van het bedrijfsleven.

In 2021 lanceerden we Baken AI, een nieuwe venture exclusief gericht op cross-sector machine learning applicaties.

Meer over ons

team

Team

Het team van Baken is een unieke mix tussen studenten, graduates en ervaren consultants en data scientists.

Ontmoet ons team
marktonderzoek

Marktonderzoek

Wij leveren data-driven marktonderzoek gericht op de verzekeringsmarkt en economische sectoren. Hiervoor maken we gebruik van de nieuwste data science technieken voor forecasting, tekstanalyse (NLP) en webscraping.

Ons onderzoek portfolio
Consulting

Consulting

Als Baken Adviesgroep leveren we al 10 jaar consultancy diensten in de financiële sector. In deze periode hebben we onder meer geadviseerd op innovatie strategie, productontwikkeling, doelgroep-analyses en concurrentieanalyses.

Onze strategie consutling

Wie zijn onze klanten

Geschiedenis

Een kleine woonkamer aan de Prinsengracht: dat is waar Baken Adviesgroep begon. Na jarenlange ervaring bij onder andere Deloitte en Delta Lloyd besloot oprichter Laurens van Graafeiland voor zichzelf te beginnen.

De kennis van de verzekeringsbranche was er. De vraag vanuit deze branche naar heldere marktinformatie ook. Zo werden de Marktrapporten voor de Schade en Inkomenverzekeringsmarkt een van de eerste producten van Baken Adviesgroep.

In 2014 begon Baken Adviesgroep met het aannemen van studenten. Zo ook Daniël Koudijs, destijds een 3e-jaars economie student aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2017 nam Daniël het management stokje over van Laurens en werd er voor een nieuwe richting gekozen. De banden met de universiteit werden aangehaald en Baken ging zich meer focussen op het toepassen van machine learning in de consulting en onderzoekspraktijk.

In 2021 cummuleerde dit in de lancering van een nieuwe venture: Baken AI. Waar Baken Adviesgroep zich blijft richten op onderzoek en consulting in de financiële sector, focust Baken AI zich op het bouwen van cross-sector machine learning applicaties. Door deze activiteiten in een nieuwe venture te ontwikkelen weten we de waarde voor beide bedrijven structureel te vergroten.

Contact

Wij ondersteunen onze klanten van begin tot eind met marktonderzoek en consulting. Via het formulier hiernaast kunt u direct een vraag stellen of meer informatie opvragen over onze diensten.