Marktrapport Inkomen

Het Marktrapport Inkomen is een uitgebreide marktanalyse en prognose van de Nederlandse Schademarkt.

Sinds 2011 is het rapport onder de top-20 verzekeraars bekend als hét naslagwerk in de Nederlandse verzekeringsmarkt.

Het Marktrapport bestaat uit vier onderdelen

Economie

De macro-economische context van de verzekeringsmarkt met onder meer: economische statistieken, branche- en sectorcijfers, huishoudens en wagenpark prognoses.

 

Trends

De belangrijkste ontwikkelingen en disruptieve trends in verzekeringslandschap: van de AOV-verplichting en platformwerk tot de opkomst van buitenlandse verzekeraars op de Nederlandse markt.

 

 

Verzekeraars

Het concurrentieveld in de markt en de uitgebreide profielen van de top-20 verzekeraars: groei, marktaandelen, operating ratios, BCR. Concurrentie-analyse en top-aanbieders per branche.

 

Marktprognose

Historische omvang van de markt en prognose op gedetailleerd branche- en productniveau. Prognoses worden onderbouwd vanuit economische drivers en marktontwikkelingen. Marktomvang in termen van premievolume, aantal verzekeringen en gemiddelde premie.

 

Marktanalyse en prognose van 11 verschillende productgroepen

 AOV-Zelfstandigen, AOV-Woonlasten, Ziekteverzuim, WIA-Aanvullend, WGA-ERD, Ongevallen Inzittenden, Persoonlijk Collectief, Persoonlijk Individueel.

Blader door het Marktrapport

Download de Marktrapport brochure

Kies uw eigen Marktrapport

Het Marktrapport bestaat uit een aantal modules. ‘Inkomen Basis’ is het standaard rapport, aanvullende modules bieden extra branches, marktscenario’s en meer. Schaf ze per stuk aan, of samen in een pakket. Zo sluit het Marktrapport altijd aan op de marktinformatie die u zoekt.

1. Inkomen Basis

De basis module van het rapport bevat de hoofdstukken over Economie (H1), Verzekeraars (H3) en Marktprognose (H4). Voor dit laatste hoofdstuk zijn in de basismodule de productgroepen AOV-Zelfstandigen, AOV-Woonlasten, Ziekteverzuim, WIA-Aanvullend en WGA-ERD opgenomen.

2. Inkomen Extra

Bij het module Inkomen Extra ontvangt u aanvullende marktprognoses (H4) van de productgroepen: Ongevallen Inzittenden, Persoonlijk Collectief, Persoonlijk Individueel. Hiermee heeft u een totaaloverzicht van alle productgroepen van de Inkomensmarkt.

3. Scenario’s

Bij de module Scenario’s ontvangt u het hoofdstuk Trends (H3). Dit hoofdstuk gaat in op de disruptieve trends in verzekeringslandschap: van AOV-verplichting tot platformwerk en de opkomst van buitenlandse aanbieders.

4. Dataset

U ontvangt de complete dataset met daarin alle cijfers uit het rapport.

5. Updates

Met deze module ontvangt u twee maal per jaar een nieuw Kwartaalrapport als update van het Marktrapport. Dit is een volledig nieuw rapport met actuele marktaandelen, marktprognoses en economie-cijfers. Hiermee loopt u gedurende het jaar vooruit op de DNB-cijfers.

Download de Marktrapport brochure

Wie zijn onze klanten

Meer weten over het Marktrapport Inkomen?

Heeft u vragen over het Marktrapport Inkomen of wilt u meer informatie over onze rapporten?

Neem direct contact op met Daniël Koudijs, manager bij Baken Adviesgroep.

 

 

 

 

 

Contact