Marktrapport Maatwerk

 Sinds 2011 zijn de Marktrapporten het naslagwerk in de Nederlandse verzekeringsmarkt voor marktaandelen, trends en marktprognoses van de belangrijkste branches en productgroepen op de Schade- en Inkomensmarkt. In de marktrapporten behandelen we onder andere productgroepen als Personenauto particulier, Brand Inboedel, WGA -ERD en AOV. Staat de productgroep die u zoekt hier niet bij? Dan is het Marktrapport Maatwerk wellicht iets voor u. U bepaalt het onderwerp, wij leveren de data en prognoses. 

Bekijk ook het Marktrapport Schade 2020 en Marktrapport Inkomen 2020

De marktrapporten Schade en Inkomen 2020 zijn uit. De rapporten geven marktoverzichten, marktaandelen en prognoses van de grootste branches op schade- en inkomensmarkt, zoals Motor, Brand, AOV en Ongevallen.

Stel uw eigen Marktrapport Maatwerk samen

Hoe het rapport eruit kom te zien is geheel afhankelijk van uw eigen keuzes. Bekijk hieronder uit welke onderdelen uw Marktrapport kan bestaan. 

Prognoses

Hoe ontwikkelt de productgroep zich in de de komende vijf jaar? Welke factoren dragen aan deze ontwikkelingen bij? Voor onze prognoses maken wij gebruik van ons SynQuenta model. Dit model beschikt over een database van honderden datasets of ‘drivers, waardoor we van vrijwel elke productgroep op  verzekeringsmarkt een prognose kunnen uitdraaien.

Economische factoren

Welke economische factoren dragen bij aan de ontwikkeling en huidige staat van de productgroep? Aanvullend op de prognose zetten we de geleverde data in een heldere economische en maatschappelijke context. Zo zorgen we ervoor dat de data organisatiebreed toepasbaar is.

Premievolumes

Hoe ontwikkelt het marktvolume van de productgroep zich? En stijgt of daalt het premievolume in de komende vijf jaar? Voor elke productgroep behandelen we het premievolume, de schadelast, het marktvolume en brancheresultaten.

Trends

Welke trends zijn van invloed op de productgroep of branche? Disruptieve trends als platformwerk of cyberdiefstal kunnen kunnen van grote invloed zijn op uw branche. Wij lichten de belangrijkste ontwikkelingen voor u uit.

Voorbeelden van productgroepen

Bekijk hieronder een selectie van productgroepen die beschikbaar zijn voor een rapport op maat. Staat uw productgroep er niet bij? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

AOV – Woonlasten

Beroepsaansprakelijkheid

Inventaris Goederen

Caravan

Fiets

Motorfiets

Meer weten over het Marktrapport Maatwerk?

Kom in contact. Heeft u vragen over het Marktrapport Maatwerk of wilt u meer informatie over de tarieven?

Neem direct contact op met Daniël Koudijs, manager bij Baken Adviesgroep.

 

 

Kom in contact met Daniël

Wie zijn wij?

Baken Adviesgroep is een data- en adviesbureau met een frisse blik en vernieuwende analyses. Ons team is een mix van jong talent en ervaren consultants die vooruitdenken. Gedreven door de nieuwste toepassingen op het gebied van machine-learning leveren we onderzoeken en rapporten met een eigen kijk. Graag komen we met u in contact over de mogelijkheden.