Whitepapers

In de whitepapers leest u onze visie op specifieke markten en disruptieve scenario’s. De whitepapers zijn gratis in te zien. Wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp in uw branche? Wij helpen u graag met een onderzoek op maat.

InsurTech (2016)

Innovatieve startups vormen een relatief nieuw verschijnsel in de verzekeringsmarkt. Soms leiden ze tot drastische veranderingen of staan ze aan de wieg van nieuwe markten. Het InsurTech landschap breidt zich uit en investeringen in InsurTech bedrijven nemen toe. Zo investeerden verzekeraars, banken en risciokaptitaalfondsen in 2015 gezamenlijk ruim 1 miljard dollar.

 

InsurTech vindt zijn oorsprong in technologische innovaties en veranderende klantbehoeften. Bestaande verzekeringsbedrijven kunnen niet altijd even snel inspelen op deze ontwikkelingen. Deze paper behadelt de uitdagingen die bij deze ontwikkelingen ontstaan.

InsurTech & Pensioenadvies (2016)

De ontwikkeling van InsurTech loopt min of meer parallel aan die van FinTech in de financiële wereld. Inmiddels kunnen banken niet meer om het fenomeen FinTech heen. Zo worden ook verzekeraars steeds actiever op het gebied van InsurTech.

Ook voor pensioenadvies belooft InsurTech invloed te hebben op de bedrijfsvoering. In deze paper schetsen we een kader voor InsurTech innovatie. Daarnaast beschrijven we de betekenis van InsurTech in pensioenadvies. De onderbouwing voor deze paper komt hoofdzakelijk voor uit eigen research en onze InsurTech database met meer dan 500 InsurTech bedrijven wereldwijd.

De volgende onderwerpen komen aan bod: (2) de opkomst van InsurTech, (3) InsurTech: een conceptueel kader, (4) een selectie van casestudies, (5) de dreiging van InsurTech en ten slotte (6) kansen voor pensioenadvies.

 

InsurTech en Innovatie in de co-assurantiemarkt (2017)

Binnen de verzekeringssector heeft de co-assurantiemarkt een bijzondere plaats. Van co-assurantie is sprake wanneer meerdere verzekeraars gezamenlijk een bepaald risico verzekeren. Baken Adviesgroep ontwikkelde deze paper samen met Adviesbureau Fred de Jong. 

In deze whitepaper lichten we een aantal onderwerpen uit om de markt inzichtelijker te krijgen: (2) co-assurantie in cijfers, (3) digitalisering van de co-assurantiemarkt, (4) co-assurantie & innovatie en tot slot (5) wordt er een conclusie getrokken over de toekomst van de co-assurantiemarkt.

 

Whitepaper_Baken

Download de whitepapers

Vul hieronder uw email-adres in om de whitepapers te downloaden.

 

Insurtech Whitepapers

Meer weten over de whitepapers?

Heeft u vragen over de inhoud van het rapport of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem direct contact op met Daniël Koudijs, manager bij Baken Adviesgroep.

 

 

 

Kom in contact met Daniël

Wie zijn wij?

Baken Adviesgroep is een data- en adviesbureau met een frisse blik en vernieuwende analyses. Ons team is een mix van jong talent en ervaren consultants die vooruitdenken. Gedreven door de nieuwste toepassingen op het gebied van machine-learning leveren we onderzoeken en rapporten met een eigen kijk. Graag komen we met u in contact over de mogelijkheden.