Marktramingen Financiële Intermediairs

Baken Adviesgroep en Adviesbureau Fred de Jong hebben in 2012 hun gezamenlijke expertise gebundeld voor de totstandkoming van het rapport ‘Marktraming Financiële Intermediairs 2016’. Het rapport bevatte een analyse van de ontwikkelingen waarmee financiële intermediairs werden geconfronteerd, op basis waarvan een gewogen voorspelling is gedaan over het aantal financiële intermediairs in het jaar 2016. De voorspelling was destijds dat in 2016 de markt nog uit 7.000 intermediairs zou bestaan. Op 1 januari 2016 stonden bij de AFM 6.880 intermediairs als vergunninghouder geregistreerd.

Voor 2020 hebben wij weer samen met Adviesbureau Fred de Jong een nieuwe analyse gemaakt voor de marktontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor het aantal en het belang van financiële intermediairs 2020.

Wat bieden wij?


De focus van het rapport en dus de marktramingen ligt op de instellingen die geen aanbieder zijn.

De ontwikkelingen in de financiële adviesmarkt worden grotendeels bepaald door regelgeving, digitalisering en de economische omgeving. In het rapport worden onder andere de ontwikkelingen gepresenteerd voor: (beurs)makelaars, gevolmachtigden, pensioenadvies, serviceproviders en franchiseketens.
Wij bieden ook een samenvatting van het rapport aan.

Uiteraard kunnen wij ook onderzoek op maat doen. Dus bent u geïnteresseerd in een gerelateerde markt en/of onderwerp maar kunt u dat niet op de website vinden, neem dan vooral contact met ons op!
Heeft u informatie nodig van een gerelateerd onderwerp?
Onze dienstverlening
/css/images/advies
/css/images/data
/css/images/rapporten