Marktrapport Schade 2019

Het Marktrapport Schade 2019 is nu beschikbaar. Dit rapport geeft inzicht in de laatste ontwikkelingen op de Nederlandse Schadeverzekeringsmarkt. Zo bent u op de hoogte van de concurrentiepositie en marktaandelen van de concerns, macro-economische analyses en disruptieve trends. Ook schetsen we een kwantitatief onderbouwde prognose van het premievolume voor de komende vijf jaar per productgroep.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen rondom het Marktrapport Schade 2019? Klik dan hier.
De modules
Om het Marktrapport het beste aan te laten sluiten op de marktinformatie die u zoekt, kunt u zelf de inhoud van het rapport samenstellen op basis van 5 modules. Onze focus voor de Marktrapport Updates ligt op het leveren van actuele sectordata en het koppelen van deze data aan prognoses voor de verzekeringsmarkt.

Schade Basis
De basispropositie van het Marktrapport: marktomvang, marktspelers, prognoses en gedetailleerde analyses op branche-niveau voor Motor en Brand (beiden Particulier en Zakelijk). Per branche: ramingen van premievolumes, aantallen verzekeringen, gemiddelde premies en economische drivers.

Schade Extra
Naast Motor en Brand ontvangt u ook analyses van de Overige branches. Voor de particuliere markt zijn dit: Pleziervaartuigen, Aansprakelijkheid, Rechtsbijstand en Reis. Voor de zakelijke markt ontvangt u: Transport, Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand.

Disruptieve Scenario’s
Met de module Disruptieve Scenario’s ontvangt u prognoses en impact-analyses bij de belangrijkste disruptieve trends in de economie en verzekeringsmarkten. Aan de hand van scenario’s leveren we een onderbouwde lange termijn prognose tot 2027.

Dataset
Het gebruiken van actuele, interne data voor strategie en marketing is tegenwoordig een prioriteit. Met de module Dataset ontvangt u bij het rapport een dataset met alle data uit het Marktrapport: van verzekeringsmarkt tot macro-economische sectordata.

Data-updates
Met de module Data-updates ontvangt u twee maal per jaar een update van de data inclusief begeleidend Marktrapport Update. In deze updates analyseren we de meeste actuele macro-data van de Nederlandse economie en rekenen we deze data door in de prognoses voor de verzekeringsmarkt.

Meer informatie?
Benieuwd naar de pricing van de modules en een voorbeeld inhoudsopgave? Download hieronder het informatieblad Marktrapport Schade 2019!
Heeft u informatie nodig van een gerelateerd onderwerp?
Onze dienstverlening
/css/images/advies
/css/images/data
/css/images/rapporten