Regionale coronabesmettingen en ondernemersvertrouwen

Elke week publiceren we een opvallende grafiek uit ons Data-Platform. Het online Data-Platform bevat actuele data over de economie en verzekeringsmarkt en is onderdeel van onze marktrapporten. Deze week: regionale coronacijfers uit Amsterdam.

What’s new:

Het aantal besmettingen door het coronavirus kent in Nederland grote regionale verschillen. In Noord-Holland, en daarbij met name in de regio Amsterdam-Amstelland, is de laatste paar weken een sterke groei in het aantal besmettingen te zien.

 

Waarom is dit belangrijk:

De coronacrisis slaat economisch gezien in het tweede kwartaal van 2020 in alle hevigheid toe. Met name in de regio’s waarbij de maatregelen strenger worden, zal de weg naar economisch herstel lang duren. Hoe meer regionale maatregelen er genomen zullen worden, hoe meer verschillen we zullen zien als het aankomt op (bijvoorbeeld) werkloosheid, ondernemersvertrouwen en consumentenverttouwen.

 

Wat zien we in de cijfers:

In de regio Amsterdam-Amstelland neemt het aantal besmettingen sneller toe dan in de rest van de regio’s. De omzetverwachting is in juli nog iets hoger dan in de rest van Nederland. Het ondernemersvertrouwen in is daarentegen lager dan in de rest van Nederland. Tot en met juli zijn de werkloosheidscijfers tussen Nederland en Amsterdam-Amstelland nagenoeg gelijk.

Altijd up-to-date met het online Data-Platform 

Meer weten over de impact van de coronacrisis op uw sector of branche? Op ons online Data-Platform vindt u actuele cijfers over onder andere de totale economie, en branches als Industrie, Bouw, Horeca en Overheid & Zorg. Het Data-Platform is onderdeel van onze Marktrapporten. Afnemers van de marktrapporten krijgen nu gratis toegang tot het platform. Bekijk het Data-Platform voor meer informatie of neem contact met ons op

Wat vindt u op het Data-Platform?

Check Mark on Microsoft Eenvoudige, interactive dashboards geven een actueel en compleet overzicht van sectoren en branches.

Check Mark on Microsoft Data van grote sectoren zoals Bouw (SBI F), tot kleinere branches zoals Restaurants (SBI 561).

Check Mark on Microsoft Cijfers & prognoses over: Aantal bedrijven, Oprichtingen, Opheffingen, Faillisementen, Werknemers, Zelfstandigen, Omzet, Kosten, Lonen, Ziekteverzuim en meer.

Check Mark on Microsoft Groot aantal databronnen door ons verzameld, bewerkt, geanalyseerd en vertaald naar prognoses: direct voor  u beschikbaar op één plek.        

 

Ga naar het Data-Platform

Gerelateerde artikelen

Klantdata: oplossingen voor effectief gebruik

Externe markt- en klantdata en machine learning Om in te spelen op de markt is…

Lees verder

Omzet Horeca daalt met meer dan de helft

What’s new: De Horeca bereikt in het tweede kwartaal van 2020 een omzetdaling van meer…

Lees verder

Coronabesmettingen en ondernemersvertrouwen

Elke week publiceren wij in onze data-check nieuwe cijfers uit ons Data-Platform.

Lees verder
Naar het nieuws