Data-analyse

Voor de onderzoeksvragen van onze klanten leveren we doelgerichte, innovatieve oplossingen. Onze cases lopen uiteen van marktprognoses en scenario-analyses tot risico-profilering. Hiervoor combineren we onze onderzoekservaring met de nieuwste data-analyse technieken.  Zo leveren we voor elk type bedrijf oplossingen op maat die u nergens anders vindt.

Data_Analyse_Baken

Case:  De positionering van CED als leading expert op de schademarkt.

 

 

CED is een schadebehandelaar op gebied van Property, Mobility, Vitality en actief in meerdere Europese landen. Het grote aantal schadeclaims dat CED behandelt, betekent dat zij over een grote hoeveelheid data en kennis beschikken. Hier werd echter nog beperkt gebruik van gemaakt. Om CED duidelijker in de markt te positioneren als expert en kennispartij riepen zij onze hulp in.

Gezamenlijk ontwikkelden wij de CED Trendrapporten, inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Schademarkt waarvan er reeds 5 edities zijn verschenen. De CED Trendrapporten komen tot stand door een analyse van de data van CED, verrijkt met marktcijfers en prognoses van Baken Adviesgroep. Met deze samenwerking helpen we de klant het maximale uit de data te halen. Zo weet CED met elk nieuw Trendrapport hun kennis en naamsbekendheid in de markt te versterken.

 

Komt het volgende Trendrapport van uw bedrijf?

Data-analyse

Bedrijven bezitten vaak grote hoeveelheden data zonder dat ze deze volledig benutten. Wij zetten deze data om in heldere analyses en rapportages. Hierbij ondersteunen we onze klanten gedurende het hele proces: van rauwe data tot een volledig rapport met tekst en visualisaties, zoals het CED Trendrapport.

Quantitative_Marketing_Research

Marktonderzoek

Al ruim vijf jaar beheren wij ons eigen macro-economisch forecast-model waarmee de sectoren en branches van de Nederlandse economie in kaart brengen. Met dit model ontdekken we nieuwe markten voor onze klanten en leveren we prognoses voor huidige markten of branches.

Externe data

Externe data over markt, concurrentie en trends zijn belangrijke input voor marketing en strategie. Wij helpen klanten met het integreren en gebruik maken van externe databronnen in de bedrijfsvoering.

 

Meer informatie?

Wij ondersteunen onze klanten met data-vraagstukken van begin tot eind. Wilt u meer informatie over onze diensten? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

 

 

 

 

 

 

 

Kom in contact

Wie zijn wij?

Baken Adviesgroep is een data- en adviesbureau met een frisse blik en vernieuwende analyses. Ons team is een mix van jong talent en ervaren consultants die vooruitdenken. Gedreven door de nieuwste toepassingen op het gebied van machine-learning leveren we onderzoeken en rapporten met een eigen kijk. Graag komen we met u in contact over de mogelijkheden.