Quantitative Marketing

Quantitative Marketing staat voor efficiënte marketing en business intelligence. Technieken zoals webscraping, tekstanalyse en machine Learning KPI maken uw werk efficiënter en geven een ongekend inzicht in klanten, de concurrentie, de markt en economie. We bouwen toegankelijk oplossingen: innovatief, maar gericht op uw markt en waar u direct mee aan de slag kan.

Concurrentie-analyse

Een goede concurrentie-analyse is essentieel voor een doorslaggevende marketingstrategie. We verzamelen en analyseren alle data en marktinformatie over uw concurrentie. Hiervoor maken we innovatieve oplossingen die u niet eenmalig, maar op continue basis gebruikt voor altijd actuele concurrentie-informatie. 

Webscraping

Met gebruik van onze webscraping tools zijn we in staat alle relevante informatie over uw markt of branche te verzamelen en analyseren. Uitgebreide deskresearch en het lezen van tientallen nieuwsbrieven is niet langer nodig. Wij voorzien onze klanten van up-to-date nieuws, artikelen en data: geselecteerd en ingedeeld volgens de wensen van de klant.

Machine learning KPI

Voor veel bedrijven zijn Key Performance Indicators (KPIs) een belangrijk focuspunt van de bedrijfsvoering en strategie. Helaas worden KPIs vaak bepaald met ouderwetse statische methodes die niet het maximale halen uit complexe klantdata. Hiervoor bedachten wij een nieuwe oplossing: Machine Learning KPI.

Case: optimalisatie klantenservice door middel van machine learning KPI

 

 

Een goed inzicht in de KPI’s van uw organisatie is essentieel. Helaas worden hiervoor vaak nog ouderwetse methodes gebruikt die niet goed met alle beschikbare (complexe) data kunnen omgaan. Met de Machine Learning KPI methode ontwikkeld door Baken Adviesgroep brengen we KPI’s en klant sentiment gedetailleerder in kaart.

Deze methode gebruikten we recentelijk om uit een grote klanten-enquête te achterhalen welke service-onderdelen in de ogen van klanten essentieel zijn voor de Net Promotor Score (NPS). Met deze analyse kon onze klant gericht de service verbeteren.

 

 

Wilt u ook uw NPS optimaliseren?

Meer informatie over quantitative marketing?

Wij ondersteunen onze klanten met data-vraagstukken van begin tot eind. Wilt u meer informatie over onze diensten? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

 

 

 

 

 

 

 

Kom in contact

Wie zijn wij?

Baken Adviesgroep is een data- en adviesbureau met een frisse blik en vernieuwende analyses. Ons team is een mix van jong talent en ervaren consultants die vooruitdenken. Gedreven door de nieuwste toepassingen op het gebied van machine-learning leveren we onderzoeken en rapporten met een eigen kijk. Graag komen we met u in contact over de mogelijkheden.